Antalya Alışveriş Festivali'nde ödül kazanan talihlilere ödülleri Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen törenle verildi.

Antalya Tanıtım AŞ tarafından 1 Haziran-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen "Antalya Shopping Days"de gerçekleştirilen organizasyon ile anlaşmalı bankalardan kredi/banka kartıyla yapılan her 25 liralık alışverişte bir çekiliş hakkı kazanan talihliler, ATSO binasının önünde düzenlenen törenle hediyelerini teslim aldı. 7 otomobil, 7 klima, 7 tablet bilgisayar, 7 televizyon, 77 bisiklet, 777 Antalyaspor forması ve atkısının dağıtıldığı çekilişte talihliler kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Törende konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, gelecek yıl Antalya Alışveriş Festivali'nin ikincisini düzenlemek için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

2016 yılının Türkiye ve Antalya için birçok olumsuzluklara sahne olduğunu belirten  Çetin, "Bu yıl bir çok olumsuzluk yaşadık. Bundan dolayı istediğimiz etkiyi sağlayamadık. Fakat dikkat edilmesi gereken konular var. Şehrin alışveriş festivalini sahiplenmesi gerekiyor. Bütün üyelerimizin çalışması gerekiyor. Birkaç kurumun katkısı ile Antalya'nın tamamında çok başarılı bir alışveriş festivali geçirmeyi beklersek yanılırız. Onun için ikincisini yapacağımız festival için şimdiden çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki yıl çok daha iyi bir alışveriş festivali planlıyoruz." dedi.

Antalya Alışveriş Festivali'ni tüm kentin sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, şehrin bütün dinamiklerinin, sivil toplum kuruluşlarının festivale destek olması ve elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

"Şehre misafir gibi bakmamamız gerekiyor. Antalya'da hepimiz ev sahibiyiz." diyen Çetin, şöyle devam etti:"Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehri sahiplenmemiz gerekiyor. Alışveriş festivali bu şehrin en önemli dinamiklerinden biri olacak. Baktığınızda yurt dışında bütün kentlerin alışveriş festivalleri var. Alışveriş festivali turizmin çeşitlenmesini de sağlıyor. Onun için Antalya'nın alışveriş festivalinin de önümüzdeki yıllara çok daha iyi organize edilip çok daha iyi boyutlarda yapılması gerekiyor. Esnafın ve iş adamlarının da mutlaka festivale sahip çıkması lazım. Özellikle cadde esnafı. Hep söylüyoruz. Bu festival Antalya'daki sokak ve cadde alışverişini canlandırsın diye yapılan bir festival. O arkadaşlarımızın da sahip çıkması gerekiyor."

Törende daha sonra, otomobil talihlileri Kamil Çınar, Kadir Sarımsaltık, Murat Tığlı, Sami Erdoğan, Ümit Aslan, Hilmi Çalıkuşu ve Mahmut Nagış'a otomobillerin anahtarları ATSO Başkanı Davut Çetin ile Antalya Tanıtım AŞ Yönetim Kurulu üyelerince verildi. AA

Editör: Haber Merkezi