Kaymakam Haluk Şimşek TEOG Sınavlarında dereceye giren öğrenciler makamında kabul etti ve ödül verdi.

23-24 Kasım 2016´da yapılan 1. Dönem Ortak Sınavlarında dereceye giren öğrencilerin Kaymakamlık makamında kabulüne, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Tekeli Ortaokulu Müdür Halil Alkan, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Fahrettin Canlı, Yükseliş Koleji Müdürü Savaş Sargın da katıldılar.

Kaymakam Haluk Şimşek makamında kabul ettiği Özel Yükseliş Koleji öğrencileri Ali Sabutay Püseli, Ali Tunahan Işık, Tekeli Ortaokulu öğrencileri Makbule Betül Çelebioğlu, Utku Berk Tuzcu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Tuğba Akman'ı parayla ödüllendirdi.

Öğrencilere tercih aşamasında kimseden etkilenmemeleri ve gönüllerinde yatan okullara tercih yapmaları konusunda öğüt veren Kaymakam Şimşek; ''Bir yol haritanız ve geleceğe dönük hedefleriniz olsun. Mutlu olacağınız işi yapın, mutlu olmayacağınız işi yapmayın.  Yurtdışı eğitim olacaklarını araştırın,  doktora ve lisans eğitimlerinde yurtdışı önemli ve avantajları vardır.  Sizler ilçemizin TEOG sınavında en başarılı öğrencileri olarak şimdiden kendinize hedef koyun. Bu hedefiniz doğrultusunda planlı programlı olun, çok çalışın ve hedefinize ulaşın" dedi.

Kız çocuklarının okutulması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, "Burada iki kız öğrencimizi gördüm ve çok mutlu oldum. Kız çocuklarımız da mutlaka okutulmalı. Zamanında annem ve babam ablamın okumasına izin vermeselerdi, şimdi anneanne ve babaanne olarak evde olacaktı. Ama şimdi doktor olarak insanlarımıza hizmet ediyor" diye konuştu.

Haber: Osman Türkçe


 

 

Editör: Haber Merkezi