TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin 2010 yılında ihracat hedefinin üzerine çıktığını, bunda en büyük pay sahibinin iş adamları ile sanayiciler olduğunu söyledi.

     Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) 21. kuruluş yıldönümü balosu ve ödül gecesi Lara'daki Lara Barut Hotel'de yapıldı. Geceye, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, milletvekilleri ve işadamları katıldı.

     Gecede 'Yılın Başarılı İş adamı Ödülü''nü 80 yaşındaki Çallıoğlu İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan'a veren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Nüfus kağıdı biraz eskimiş de olsa hala delikanlı olduğunu ispat etti. Antalya ve Türkiyemize kazandırdığı hizmetlerden, katma değerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cevval haliniz daha Türk ekonomisine hizmet edeceğinizi gösteriyor'' dedi.

     ANSİAD'ın Antalya'nın, Akdeniz bölgesinin gelişmesine ciddi katkılar sağlayan bir sivil toplum kuruluşu (STK) olduğunu vurgulayan Şahin, derneğin sosyal alanda da önemli faaliyetleri bulunduğunu kaydederek, ''Katılımcı, çoğulcu demokrasinin gelişmesinde yaptığınız çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir'' diye konuştu.

     Türk ekonomisinin son yıllarda önemli ivme kazandığını belirten TBMM Başkanı Şahin, bunda Türkiye'nin içinde bulunduğu istikrarın yanı sıra en büyük payın iş adamlarına, KOBİ'lere, sanayicilere ait olduğunu söyledi.

     Hangi ülkeye giderse gitsin ticari bağlantı kurmaya çalışan ya da yatırım yapan Türk iş adamlarıyla karşılaştığını dile getiren Şahin, bundan gurur duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

     ''2010 yılında Türkiye ihracat hedefinin üzerine çıktı. 2010 yılında Türkiye sanıyorum 110 milyar dolar gibi bir ihracat hedefi koymuştu, bunun yüzde 10'luk artışla üzerine çıkmayı başardı. Bunda girişimcilerimizin, ihracatçılarımızın, iş adamlarımızın payı büyük. Türkiye kalkınıyor daha da kalkınacak ancak lokomotif görevini sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve ihracatçılarımız yapıyor. Sizlerin önünde daha da başarılı olmanız için engeller varsa bu engelleri kaldırmak konusunda da TBMM olarak kendimizi görevli sayıyoruz.''

     TBMM Başkanı Şahin, 1926 yılından bu yana yürürlükte olan ve günümüzün şartlarına cevap veremeyen Borçlar Kanunu, 1957 yılından beri yürürlükte olan ve devletçi anlayışla hazırlanan Türk Ticaret Kanunu ve yargılama süreçlerini daha da kısaltmayı amaçlayan Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda güzel değişiklikler yapıldığını hatırlatarak, milletvekillerine teşekkür etti.

    

     -DİĞER KONUŞMALAR-

    

     Gecede görevi Mehmet Hacıarifoğlu'ndan devralan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan da öncelikli görevlerinin üyelerinin sorunlarını, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak olduğunu, bunun için kentin tüm karar mekanizmalarıyla ortak hareket etme olanaklarını kullanacaklarını dile getirdi. Antalya'nın milli gelirdeki il payının yüzde 3 olduğunu vurgulayan Civan, bunu yüzde 6-7'ye çıkartmak istediklerini söyledi.

     Civan, 26 kalkınma ajansına bakıldığında bölge içi uçurumun en yoğun olduğu bölgelerinden birinin Batı Akdeniz olduğunu, Antalya'nın milli gelirdeki il payının arttırılmasının diğer sektörleri ve bölge ekonomisini de olumlu etkileyeceğini dile getiren Civan, ''Sorunun parçası değil çözümün aktörü olmayı hedefliyoruz'' dedi.

     Mehmet Hacıarifoğlu da ANSİAD üyelerinin kriz sürecinde yeni projeler geliştirerek yollarına devam ettiklerini, üyelerin yurtdışı piyasalara da açılarak yeni pazarlara yöneldiklerini ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını vurguladı.

    

     -2010 ÖDÜLLERİ-

    

     Gecede, 'Yılın İş Adamı Ödülü'', ''Yılın Medya Ödülleri'' ile ''Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri'' de sahiplerine verildi.

     Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Çallıoğlu İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şencan'a ''Yılın Başarılı İşadamı Ödülü''nü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin verdi. Şahin, İbrahim Şencan'ın konuşmasında, ''Her başarılı erkeğin arkasında bir hanım vardır'' dediğini hatırlatarak, ''Bunu tek başına alırsanız İpek hanıma haksızlık yapmış olacaksınız'' dedi.

     Şahin ödülü, İbrahim Şencan ile birlikte sahneye davet ettiği eşi İpek Şencan'a verdi.

     Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Faruk Keskin, ''Sülüğün çiftliğini kurdu'' başlıklı çalışmasıyla ''Haber'' dalında, Dünya Gazetesinden Duygu Şahin, ''Antalya turizmde gol attı'' başlıklı çalışmasıyla ''İnceleme Araştırma'' dalında, Business Akdeniz Dergisinden Ulaş Kökçe, ''Benim kitabımda yenilmenin yeri yok'' çalışmasıyla ''Röportaj'' dalında, Ekspres Radyodan Mehmet Talay ise ''Gündem'' adlı programıyla ''Program'' dalında ''Yılın Medya Ödülleri''ni aldı.

     ''Yılın Kültür ve Sanat Ödülleri'' ise, Antalya'nın tarihi dokusu ve mimarisine yaptığı katkılar dolayısıyla, Mimar Doç. Dr. Emre Madran ile 15 Kasım 2010 tarihinde vefat eden UNESCO'nun ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' ödüllü sanatçısı, ''Çininin Picasso''su olarak tanınan Kütahyalı Çini Ustası Sıtkı Olçar'a verildi.

     

Editör: Haber Merkezi