ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Prematüre Anneleri Okulu' adıyla düzenlenecek eğitim programında, annelere prematüre bebek bakımı konusunda eğitim verilecek.

 Prematüre bebek bakım eğitimi, Antalya Kamu Hastaneler Birliği'nin koordinatörlüğünde, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki program 18 Ocak Çarşamba günü saat 14.00'da başlayacak. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Türkiye'de 4 'Prematüre Anneler Okulu' bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de Antalya'da olduğunu kaydetti.

 

 EVDE BAKIMIN ÖNEMİ

 Prematüre Anneler Okulu'nun, hassas bakımla belli bir süre yoğun bakım ünitesinde takip edilen bebeklerin taburcu olduktan sonra evde bakım kalitesini ve ailelerin bilgi düzeylerini arttırmak gibi hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Prematüre Anneler Okulu'na prematüre bebek dünyaya getiren anne ve bebeğe bakacak kişilerin katılımını hedefliyoruz" dedi.

 2016 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 170 prematüre bebeğin dünyaya geldiğine değinen Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Bu bebeklerin çoğunluğu Suriyeli ailelere ait. Bu nedenle ilk eğitime çok sayıda Suriyeli anne davet edildi" dedi.

 Prof. Dr. Yılmaz, 'Bebeğini Öğrenerek Koru' sloganıyla 'Prematüre Anneler Okulu'nda 'Prematüre Bebek Yolculuğu', 'Prematüre Bebek Beslenmesi', 'Erken Doğan Ebeveyni Olmak', 'Prematüre Bebek Bakımı', 'Beslenme Uygulamaları ve Relaktasyon' başlıkları altında katılımcılara eğitim verileceğini kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi