Okul müdürlerine yönelik olarak düzenlenen 'Mevzuat Uygulamaları Semineri'nin ilki Serik'te yapıldı.
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, mesleki ve teknik eğitim alanında son dönemde gerçekleştirilen kanun değişiklikleri ile eğitim-istihdam ve okul sektör iş birliğini güçlendirmek için hayata geçirilen yeni uygulamalar ve projeler hakkında seminerler düzenleniyor. Genel Müdürlüğe bağlı okul müdürlerini bilgilendirmek, uygulamalarda birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla düzenlenen Mevzuat Uygulamaları Seminerlerinden ilki 30 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında Belek Papilon Otelde yapıldı.
3 gün devam eden olan seminer süresince 240 okul müdürüne, mesleki ve teknik eğitim alanında uygulamaya konulan kanun değişiklikleri, yeni uygulamalar ve projeler başta olmak üzere, okul yönetimi, bütçe, öğrenci işleri, yaygın eğitim uygulamaları, programlar, eğitim ortamları, kalite uygulamaları ile izleme ve değerlendirme konularında bilgiler verildi. Seminere Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlük İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Çidem, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ile diğer yetkilileri ve okul müdürleri katıldılar.
Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin seminer açılış konuşmasında; mesleki ve teknik eğitimde yapılan mevzuat değişikleri ve önemi konusunda açıklamalarda bulundu. Mesleki ve teknik eğitimin Bakanlığın öncelikleri arasında yer aldığını belirten Tekin bu konuda okul müdürlerinin üzerlerine düşen görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay ise yaptığı konuşmada, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınması, işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilere işletmelerin ödediği ücrete devlet katkısı sağlanması, Anadolu Teknik Lisesi programında öğrenim gören öğrencilere stajda ücret ödenmesi ve stajın sınavla değerlendirilmesi, öğrencilerin okulda iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanması, meslek yüksek okullarına sınavsız geçişin kaldırılarak ilave puan uygulamasına geçilmesi, tamamlayıcı eğitim imkânı getirilmesi, ihtisaslaşmış meslek liseleri açılması, Okul Hamiliği Projesinin başlatılması, ilçe bazlı mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurullarının oluşturulması, 81 ilde üniversiteler ve sektör işbirliğinde öğretmenlerin gerçek üretim ortamında hizmet içi eğitim görmelerinin sağlanması konularına değindi.
Gülay, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ve kalitenin arttırılmasına yönelik söz konusu düzenleme ve yeniliklerin hedefine ulaşabilmesi için okul müdürlerinin üzerine düşen görev ve sorumluluklarını hatırlatarak, yapacakları çalışmalarında Bakanlık olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.
Genel Müdürlük tarafından Mevzuat Uygulamaları Seminerinin farklı tarihlerde 750 okul müdürüne daha verilmesinin planlandığı belirtildi.
Haber: Osman Türkçe