Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları'nın geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı bursluluk sınavına yoğun bir katılım olduğu bildirildi.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları'nın bursluluk sınavına oldukça büyük ilgi gösterildiği belirtildi. Öğrenciler sınavdayken; çocuklarının önümüzdeki eğitim-öğretim yılında kolejde eğitim almasını isteyen velilere de eğitim modelleri ve sınava yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık düzenledikleri sınavla ilgili olarak şunları söyledi; ''Bu tür sınavlar öğrencilerimiz için bir şanstır. Katılımın yoğun olması bizleri ayrıca sevindirdi. Serik'ten Antalya'dan birçok öğrenci sınava katılarak hem kendi seviyelerini ölçtü hem de okulumuzda eğitim-öğretim şansı yakalamak için çok çaba sarf etti. Köklü bir eğitim tecrübelerine sahip okulumuza, velilerin ve öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sınav sonuçları önümüzdeki günlerde sınava giren öğrencilerin velileri okulumuza çağırılarak duyurulacak. Okulumuza gelen konuk velilerimize okulumuz ve çalışmaları hakkında bilgi verilecek. Yine bu velilerimizle, çocuklarımızın ilçe ve ilimizin en güzide eğitim kurumlarından birinde eğitim almasının önemi ve gerekliliği konusunda konuşulacak. Bir insanın yetişmesi çok zor ve özveri isteyen bir iştir. Bunu da işin ehli kişilerin yapması gerekir. Bu çocukların gelecekte ülkemizi ve dünyamızı yönetebilecekler o yüzden de bu hassas bir konudur. Çocuklarımız çağımızın gerektirdiği gibi yabancı dil bilen, teknolojiyi kullanabilen, özgüvenli, gelenek ve göreneklerine, Türkiye Cumhuriyetine bağlı bireyler olarak yetiştirmenin bizim için öncelikli olduğunu da bir kez daha belirtmek istiyorum. Son olarak sınava giren girmeyen tüm çocuklarımızın anne ve babalarının kurumumuza gelerek ilgililerle görüşüp erken kayıt avantajlarından faydalanmalarını öneriyorum.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi