Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" programı Yeşilbahçe Camiinde yapıldı.

 

Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanmakta olan "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" programı kapsamında 24 Şubat 2017 Cuma günü Yeşilbahçe Camiinde gençlerin katılımıyla Sabah Namazı Buluşması yapıldı. Programa Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Müftü Vekili Mustafa Güner, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmet Karakaya, okul müdür yardımcıları, gençler ve cami cemaati katıldı. Saban Namazı kılındıktan sonra İlçe Müftü Vekili Mustafa Güner, cemaate namaz ve gençlik hakkında dini bilgiler verdi. Daha sonra programa katılanlara çorba ikram edildi.

Kahvaltıda program hakkında açıklama yapan Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen şunları söyledi; ''Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle popüler kültürün kuşatmasına karşı öz kimliklerini inşa etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızca düzenlenen Gençler Sabah Namazında Buluşuyor programı kapsamında Şubat ayı buluşmaları tüm Türkiye'de aynı günde 24 Şubat 2017 Cuma günü yapılıyor. Biz Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Gençlik Hizmetleri faaliyet planında yer alan ilk Sabah Namazı Buluşmasını Ocak ayında Merkez Camiinde yapmıştık. İkinci Sabah Namazı Gençlik Buluşmamızı da Yeşilbahçe Camimizde gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimizi her ay farklı camilerde yapmaya devam edeceğiz. Şubat ayı buluşması için bizlere destek veren ve katılım sağlayan Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticilerine, gençlerimize, ailelerine, İlçe Müftülüğüne, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına, aşçımıza, STK'lara, camii imam hatibine ve camii cemaati ile emeği geçen herkese kurumum adına teşekkür ediyorum.''

Çorbaların içilmesinden sonra Camii İmam Hatibi tarafından yapılan  sofra duasının ardından günün anısına Gençlerle hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

 Haber: Osman Türkçe


 


Editör: Haber Merkezi