Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı Türkiye yarı Finalleri 2. maçında galip gelmeyi başardı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Organizasyonu kapsamında düzenlenen Türkiye Liseler Arası Genç Kızlar Voleybol Türkiye Yarı Final elemelerinde mücadele eden Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı gruptaki ikinci maçında kendi evinde başkent ekibi Ankara Batıkent Lisesi'ni konuk etti. Müsabakayı Serik İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, Yükseliş Eğitim Kurumları Başkanı Necmettin Çalık, Serik İlçe Gençlik Spor Müdür Mevlüt Özen, Yükseliş Anadolu Lisesi Müdür Halil Topçuoğlu, idareciler ve öğretmenler ile okul müdürleri birlikte izlediler.

Serik 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda oynanan müsabakada tribünler tamamen Yükseliş Koleji öğrencileri ile doldu. Yoğun bir taraftar desteği ile müsabakaya hızlı başlayan Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı ilk seti rahat bir şekilde 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de aynı güzel oyunu sahaya yansıtmasını bilen Yükseliş'in genç kızları bu seti de 25-16 kazanarak maçı 2-0'a getirdiler ve oldukça rahatladılar.

Üçüncü sette ise Ankara Batıkent Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı'nın direnci ile karşılaşan Yükseliş Anadolu Lisesi servis ve smaçlarda yapılan hatalarla bu sette başarılı bir oyun ortaya koyamadı. Seti Ankara Batıkent Lisesi 25-21 kazanmasını bildi ve müsabakada durum 2-1'e geldi. Son sette ise her iki takım da oldukça gergin başladılar. Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı rakibinin geri dönmesine fırsat vermemek için büyük mücadele verdiği seti zor da olsa 25-21 kazanarak müsabakayı 3-1 galip bitirdi.

Bu sonuçla Yükseliş Anadolu Lisesi ilk maçını kaybettiği grupta ikinci maçından galibiyetle ayrıldı.

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi