Serik İlçesi'nde bir grup hayvansever belediyeye sokak hayvanlarının korunması ve rehabilitasyonu için dilekçe verdi.

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) üyesi doğa ve hayvanseverler başlattıkları 'Umut Olun Çözüm Olun' kampanyası kapsamında Serik Belediyesi'ne dilekçeyle başvurarak, sokak hayvanlarının yaşamaları için doğada uygun alanların belirlenerek altyapı çalışmalarının yapılması ve Serik Belediyesi bünyesinde rehabilitasyon merkezi açılmasını istedi.

 Burada açıklama yapan Hediye Gündüz, "Hayvanseverler ve doğaseverler olarak Serik Belediyesi'ne taleplerimizi vermek için geldik. Burada çok net taleplerimiz var. Birincisi Serik Belediyesi'nin rehabilitasyon merkezi oluşturmasını istiyoruz. Hasta hayvanlar, yaşlı hayvanlar buralarda barındırılmalı ve hastalığı bitince de özgür olarak sokaklara bırakılmalıdır. En önemli talebimiz bu. İkinci talebimiz ise Serik'in dört önemli bölgesinde beslenme üniteleri istiyoruz. Serik, Belek, Kadriye ve Boğazkent mahallelerinde. Bunun listesini de kendilerine verdik. Ricamız 10 gün içerisinde başlamaları" dedi.

 Hediye Gündüz, hayvanların güvenliğinin çok önemli olduğunu, özellikle zehirleme, silahla öldürme, taşla öldürme, sopayla öldürme gibi olayların durdurulmasını talep ettiklerini aktardı.

 Hayvanseverler açıklamanın ardından Serik'te belirledikleri noktalara kedi ve köpekler için mama ve su bıraktı.

 

Editör: Haber Merkezi