21 Mart Nevruz Bayramı İlçe Kutlama Programı Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Fuat Cebe yaparak şunları söyledi; ''Doğanın dirilişini simgeleyen Nevruz bayramının Türk kültürünün yaşandığı geniş coğrafyada son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Büyük Selçuklular zamanında hazırlanan Celali Takviminde yılbaşı olarak belirtilen, Kaşgarlı Mahmut'un Divan-ı  Lügati-t Türk'ünde ilkbaharın gelişi olarak kaydedilen, doğanın dirilişiyle umutların canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramının dostluk, kardeşlik ve milli birlik hislerimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.''

Daha sonra kürsüye davet edilen Kaymakam Şimşek şunları söyledi; ''Türk tarihinin en önemli günlerinden biri 2 bin 800 yıllık bilinen Türk tarihinde Nevruz Bayramı hep kutlanmıştır. Son zamanlarda birazcık Anadolu'da unutulmuş olmasına rağmen 1980'den sonra tekrar gündeme gelmiş ve devletimiz eliyle her yıl kutlanmaktadır. Milletler kendi geleneklerini, bayramlarını unutmadıkları müddetçe daha uzun yaşarlar. Bizim de görevimiz bundan sonra Nevruz Bayramı'nı daha coşkulu kutlamaktır. Bahar, Türk toplumu için çok önemlidir. Çünkü Orta Asya coğrafyasında yaşarken kış şartları çok ağırdır. Bahar özlemle beklenen bir şeydir. Toplumlar tarım ve hayvancılıkla geçindiği için bahar önemli şeyleri idi. Bu yüzden baharı dört gözle beklerlerdi. Bütün Türk toplumlarında çok önemli bir bayramdır. Herkese kutlu olsun.'' Kaymakam Haluk Şimşek daha sonra Nevruz ateşini yakarak örs üzerinde demir dövdü.

Programın birinci bölümünde Nevruz ateşinin yakılması, temsili demir dövme ve yumurta tokuşturulması protokol ve diğer misafirler tarafından gerçekleştirildi. İlk bölüm Mehter Takımının icra ettiği marşların sunumu ile bitirildi. İkinci bölümde ise öğrenci okul korosu, Okul Marşı, Gönül dağı, Ordunun Dereleri, Köroğlu ve Kiziroğlu eserlerini seslendirdi. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi Teke Yöresi oyunlarını sergiledi Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından çuval yarışı ve yumurta taşıma yarışı yapılarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen program ikramlarla sona erdi.

Haber: Osman Türkçe



 


Editör: Haber Merkezi