AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, sosyal medya hesabından kendisine ulaşan üniversite öğrencisi Baran Elbir'in isteği üzerine 92 lira 60 kuruşluk cep telefonu faturasını ödedi.

AÜ öğrencilerinden Baran Elbir, sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından Rektör Prof.Dr. Mustafa Ünal'ın kişisel hesabına, 92 lira 60 kuruşluk telefon faturasının fotoğrafını göndererek, "Sayın hocam, siz bu seferlik ödeseniz, bursum yatınca size veririm" diye mesaj yazdı. Prof.Dr. Ünal da "Tabii ki ama geri ödeme istemiyorum" ifadesiyle 92 lira 60 kuruşluk faturayı ödedi. Faturasının ödendiğini öğrenen Baran Elbir daha sonra yine hesabından, "Hoca gibi hoca, rektör gibi rektör, teşekkürler hocam" mesajını paylaştı.

 

 "REKTÖR GİBİ REKTÖR BEE"

Prof.Dr. Mustafa Ünal'ın takipçileri, paylaşımın altına 'Ün veya isminizin yanında bir şeyler olmasına gerek yok ADAM olmak böyle bir şey', 'Rektör gibi rektör bee', 'Hocam Allah gönlünüze göre versin inşallah ne kadar büyük bir kalbiniz var', 'Hocam adamsın', 'Allah razı olsun eli öpülesi hoca', 'Keşke benim de rektörüm olsanız. Harikasınız hocam tebrikler', 'Ya aslında benim de bi faturam vardı çok makbule geçer hocam' gibi yorumlarda bulundu.

 

PROF. DR. ÜNAL: AİLE GİBİYİZ

Prof. Dr. Mustafa Ünal ise twitter'daki mesajı görünce çok şaşırdığını, ancak "Gerçekten ihtiyacı vardır" diye düşünerek faturayı ödediğini kaydetti. Öğrencisiyle pazartesi günü yüz yüze de görüşeceğini belirten Prof.Dr. Ünal, şöyle dedi: "Çocuklarımızın bütün sorunlarıyla ilgileniyoruz. e-posta veya sosyal medya üzerinden bana sürekli ulaşıyorlar. Normal şartlarda dersleri, bursları, konaklamalarıyla ilgili yaşadıkları her türlü sorunu, isteği bana sosyal medyadan ya da e-posta ile ulaştırıyorlar. Ancak bu olay dikkati çekti. Zaman buldukça çoğuna cevap veriyorum. Üniversitede aile ortamı var, onlar bizim çocuklarımız."

Editör: Haber Merkezi