Antalya'da düzenlenen 1. Orman Oyunları Olimpiyatı'nda, tomruk yuvarlama, odun istif etme, kozalak toplama ve tomruk kesme gibi kategorilerde yarışan öğrencilerin mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, Akdeniz Üniversitesi ve Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesince, üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe iki takım halinde 20 öğrenci katıldı.

Hakemlerin kurallar hakkında bilgi vermesinin ardından yarışlara geçildi.

Ağaç yaşı hesaplamayla yarışlara başlayan öğrenciler, tomruk yuvarlama, tomruk kesme, ağaç türlerini tanıma, odun istif etme ve kozalak toplama gibi kategorilerde ter döktü.

Kız öğrencilerin de katıldığı yarışlarda sporcuların mücadelesinde renkli görüntüler oluştu.

Yarışlar sonunda öğrencilere ödül ve çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

İlkini gerçekleştirdikleri Orman Oyunları Olimpiyatı'na gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Neyişçi, "Öğrencilerin oynayarak, yarışarak ormancılık faaliyetlerini neşe içerisinde öğrenmelerini istedik. Bu etkinliği her yıl yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren diğer üniversitelerin de benzer etkinlikler düzenlemesini bekliyoruz. Böylece insanlar ve ormanlar arasındaki ilişkiler de çok daha iyi olacaktır." dedi.

Yarışlarda her kategorinin farklı bir amacı olduğunu kaydeden Neyişçi, ormancılık faaliyetleriyle ilgili merak uyandırmayı amaçladıklarını ifade etti. AA

Editör: Haber Merkezi