ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanı Dr. Cengiz Nizam'ı kabulünde Türkiye'de ilk yardım eğitimi konusunda seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi.

 Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanı Dr. Cengiz Nizam ve beraberindeki heyet, ATSO Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti. Türk Kızılayı'nın özellikle kan bağışı konusunda önemli bir görev üstlendiğini belirten Davut Çetin, "Kan anonslarını duyunca hemen hastaneye koşuyoruz. Türk halkı bu konuda çok hassas. Türk Kızılayı bizim gözbebeği kurumlarımızdan biri. Geçtiğimiz yıllarda oda çalışanlarımız ve üyelerimizle birlikte kan bağışı kampanyası başta olmak üzere çeşitli konularda beraber olduk. İşbirliği içinde olmaktan her zaman büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

 Aynı hassasiyetin 'ilk yardım eğitimi' konusunda da gösterilmesi gerektiğini belirten Davut Çetin, "Türkiye'de bu konuda bir bilinç eksikliği var. Acil bir durum yaşandığında nasıl müdahale etmemiz gerektiğini hiçbirimiz bilmiyoruz ya da yanlış biliyoruz. Bu konuda ciddi bir seferberliğe ihtiyaç var. İlkokuldan itibaren ilk yardım dersi konulabilir" önerisinde bulundu.

 Türk Kızılayı'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Cengiz Nizam ise ATSO'nun her zaman Türk Kızılayı'nın yanında olduğunu belirterek teşekkür etti. Türk Kızılayı'nın Antalya'da bir ilk yardım merkezi bulunduğunu belirten Dr. Nizam, ilk yardım konusunda eğitim çalışmaları yapıldığını, talep edilmesi halinde her türlü destek ve eğitimin verildiğini kaydetti.

 Ziyarette ATSO meclis üyeleri ve çalışanlarına yönelik ortak bir 'ilk yardım' eğitimi düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Türk Kızılayı heyeti, Başkan Davut Çetin'e Kızılay yeleği ve rozeti hediye etti.

Editör: Haber Merkezi