Serik İşletme Fakültesi Binası'nın Cuma Pazarında açılacak olması ve Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın; ''Fakültemiz, Yüksekokulumuz ve Özel Üniversitemiz ile birlikte önümüzdeki eğitim döneminden başlayarak 3-4 bin üniversite öğrencimiz Serik'te olacak'' sözleri Serik merkezinde vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın göreve geldiği günden beri Serik'te eğitim için, Ak Parti  İlçe Başkanı Hasan Kozan ve diğer görevlilerle Ankara'da yeni yükseköğretim kurumlarının Serik'te gelişmesi için çalışmalarda bulunmasının meyveleri toplanmaya başladı.

Yakın zamanlara kadar birkaç yüzlerle ifade edilen Serik'teki üniversiteli öğrenci sayısının önümüzdeki dönem 3 Binlere; Önümüzdeki 5 yıllık plan içinde de 10 binli rakamlara yükselmesi çalışmaları Serik'teki esnaflar, iş adamları, işletmeler ve vatandaşlar için memnuiyet verici gelişmeler olarak bakılıyor. Bir turizm bölgesi olmasına rağmen Serik Merkezin uzun yıllardır turizmden uzak kalması ve yararlanamaması dolayısıyla Serik'teki yüzlerce esnafın ekonomik hareketliliği için öğrenci kenti olmak büyük bir gelişme ve atılım olarak değerlendiriliyor.

10-15 Bin Üniversite Öğrencisi, Serik'e Çok Fazla İvme Kazandıracaktır.

Sahil bölgesine gelen turistlerin Serik merkeze çekilmesi ile ilgili planlama ve düşünceler her kesimde ve herkes te olsa da bunun ne derece gerçekleşeceği meçhul. Ancak 10-15 Binli rakamlarda Serik'te üniversitelerde okuyacak olan öğrencilerin varlığı ve neredeyse her yılın en az 10 ayını Serik'te geçirecek olmaları, Serik ekonomisine, sosyal ve kültürel hareketliliğine çok fazla ivme kazandıracaktır. Bununla birlikte, İşletme Fakültesi, MYO ve özel üniversitenin Serik ile birleşerek oluşturacakları geleceğe yönelik projeler Serik'e çok farklı ufuklar açacaktır.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, geçtiğimiz günlerde Serik İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Karkacıer ve ekibi ile Cuma Pazarındaki binanın İşletme Fakültesi için incelemelerini yaparken çevre esnaf ve vatandaşlara; ''Fakültemiz, Yüksekokulumuz ve Özel Üniversitemiz ile birlikte önümüzdeki eğitim döneminden başlayarak 3-4 bin üniversite öğrencimiz Serik'te olacak'' demesi ve Serik'in bir eğitim merkezi ve üniversite şehri olacağını belirtmesi ve bu alanda yeni gelişmelerin devam edeceğini belirtmesi de vatandaşlarca geleceğe yönelik te umutlu ve olumlu karşılandı.

Serik İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karkacıer'ın; ''Akdeniz Üniversitesi'ni Serik'e taşımak gerçekten büyük bir projedir. Bu projeye ön ayak oldukları için Serik Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ramazan Çalık'a teşekkür ediyoruz. Burası gerçekten büyük bir bina ve herkes bu fedakarlığı yapmaz.'' sözleri ile Serik'in eğitim için yaptığı fedakarlık ve hizmete teşekkür etmesi de Serik adına bizler çok mutlu etti.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi