Demre İlçesi'nde yerli ve yabancı tatilciler için doğa ve tarihin içinde kano turu düzenleniyor. Tura katılanlar, 5 saat süren aktivitede yaklaşık 7 kilometre kürek çekiyor.

Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nde yerli ve yabancı turistlere alternatif turizm seçeneği olarak tarih ve doğanın içinde kano turu düzenleniyor. Üçağız Mahallesi'nde başlayan kano turlarına katılan gruplar çoğunlukla Kaş İlçesi'nden geliyor. Kaş'ta birçok turizm firması Kekova'da kano turu düzenliyor. Kano turuna özellikle yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Kano turu için getirilen kanolar indirilip özel giysiler giyiliyor. Profesyonel rehberler gruplara kano dersi veriyor. Ardından tekli ve ikili kanolara biniliyor ve kürekler çekiliyor. Yaklaşık 1 saat süren yolculuğun ardından Tersane Koyu'na geliniyor. Burada yüzme ve dinlenme molası veriliyor. Bazı rehberler kano ile suda gösteri yapıyor. Ardından kürekler Batık Kent'e çevriliyor. Suyun kıyısında ve altındaki tarih izlenerek geçiliyor. Rehberler, kısa molalarla Batık Kenti tanıtıyor. Bol bol fotoğraf çektiriliyor. Geçen yolcu tekneleri selamlanıyor.

 

CERETTA'LARI İZLEME KEYFİ

Ardında dünyaca ünlü Kaleköy'e geçiliyor. Burada verilen yemek molasının ardından yüzen Caretta caretta kaplumbağaları izleniyor. Bu kez kürekler Türkiye'nin de simgesi olan denizin içindeki Likya lahitine çevriliyor. Lahit inceleniyor ve artık dönüş yolculuğu başlıyor. Kürekler tekrar Üçağız Mahallesi'ne çevriliyor. Yaklaşık 5 saat süren tur Üçağız Mahallesi'nde sona eren turda, toplam 7 kilometre yol yapılıyor. Tarih ve doğanın içindeki bu turun bedeli öğle yemeği dahil 140 lira.

 

Tura katılan İngiliz Elena Roberts, "Başlangıçta biraz tedirgindim. Ama çok eğlendim. Eğlenceli bir gün geçirdim. Hava, tarih, doğa ve deniz çok harika. İlk kez denizde kano yaptım. Nefis bir gün geçirdim" dedi.

İskoçyalı Jem Buckley, "Çok güzel bir yere geldik. Suyun üstü de altı da tarih dolu. Doğa harika, suyu altındaki tarihi kalıntıların üstünden kano ile geçmek inanılmaz bir duyguydu" diye konuştu.

İngiliz Philipppe Mer, "Bugün suyun altındaki tarihin üstünde kürek çektik. Her yer tarih dolu. Kano yapmayı çok sevdim. Muhteşem bir gün geçirdim" dedi. DHA


Editör: Haber Merkezi