Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'na (Salı Grubu) konuk olan Gaziantep Büyükşehir eski Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediyecilik anlayışından başkanlık sonrası gastronomi okullarında verdiği derslere kadar tecrübelerini paylaştı.

Salı Grubu'nun haftalık olağan toplantısı, Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulubü'nde yapıldı. Her hafta alanında yetkin bir başka ismi ağırlayan grubun bu haftaki konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıl sürdüren Dr. Asım Güzelbey oldu. 'Lahmacun ve Baklava Şehri Gaziantep'in 10 Yılda Turizm ve Kültür Şehrine Dönüşümü' başlığı altında konuşan Güzelbey, kente 17 müze kazandırmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Bölgede unutulmuş ve göz ardı edilmiş tarihi yerlere özel önem verdiklerine değinen Güzelbey, ''Karkamış bugün Bolonya Üniversitesi tarafından kazılıyor, Rumkale artık daha çok biliniyor. Depo olarak kullanılan Aziz Bedros Kilise'sini kente ve kent turizmine kazandırdık. Gaziantep Mutfak Sanatları Müzesi, Atatürk Müzesi kentimizin kimliğini yansıtan doğru çalışmalar oldu. Lahmacun şehri birden bire kültür şehri olmaya başladı" dedi.

 

'HER ZAMAN ÖNCE ÜLKEM DEDİM'

Hekimlik hayatında 30 yıl mesai harcayacağını ve belediye başkanlığını 10 yıl yapacağını hedefleyerek yola çıktığına değinen Güzelbey, ''Hayat planımız içinde başkanlık için 10 yıl yeterliydi. Suriye politikasının yanlış olduğunu da ifade ettik ama onun dışında 2 dönem başkanlık yapıp bırakmayı kendim istedim. Her zaman öncelikle ülkem kentim sonrasında ailem ve sonrasında siyasi parti olarak hareket ettim" diye konuştu.

 

 

ATATÜRK MÜZESİ ŞU AN KAPALI

Mevcut Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de seçimlerde destek olduğuna değinen Asım Güzelbey, devir teslim töreni yapamamasının kendisini üzdüğünü de belirterek başkanlık sonrası yaşamını Estonya'da sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Gelen sorular üzerine Yılmaz Büyükerşen hocanın desteğiyle yapılan Gaziantep Atatürk Müzesi'nin bugün kapalı olduğunu da kaydetti.

Aynı zamanda diplomalı bir aşçı olduğuna da değinen Güzelbey, Estonya'da bir gastronomi okulunda haftada bir gün ders verdiğini ve Antep yemeklerini yaptığını mutfakla uğraşmaktan büyük haz duyduğunu ifade etti.

 

GENİŞ KATILIMLI BULUŞMA

Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Feyyaz Yıldırım da konuk olarak katıldı. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, günün anısına Asım Güzelbey'e plaket verdi. DHA

Editör: Haber Merkezi