BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, ilçelerde başlattığı 'Havuzlar ilçelere, yüzmek çocuklara iyi gelecek' projesiyle Elmalı, Korkuteli ve Manavgatlı çocuklara yüzme öğretiyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında, Manavgat, Elmalı, Korkuteli ilçe okullarının bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzunda 7-14 yaş arasındaki çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Yaz tatillerini yüzme öğrenerek geçiren çocuklar, çeşitli oyunlar ve aktivitelerle nefes kontrolü ve yüzme becerisi kazanıyor.

 

UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE

Eğitimlerin uzman eğitmenler eşliğinde verildiği yüzme kursu, haftanın 6 günü 10.00 ile 17.30 saatleri arasında 30 gün boyunca devam edecek. Yüzme kursuna katılmak isteyen çocuklar; Büyükşehir Belediyesi'nin Elmalı, Korkuteli, Manavgat ilçe hizmet birimi şube müdürlüklerine müracaat ederek kursa katılabiliyor.

Elmalı, Korkuteli ve Manavgatlı çocukları yüzme kurslarına davet eden Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Mutlu, ''Şu ana kadar kayıt yaptıran 1300 çocuğumuz var. 3 havuzumuz için kapasitemiz 1700. Bu sayıya ulaşmak ve çocuklarımızın yüzme öğrenmesini sağlamak için çalışıyoruz" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi