Serik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 13 – 17 Eylül tarihleri arasında Antalya'da 8. kez düzenlenen "YÖREX' Yöresel Ürünler Fuarına katıldı.

Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı olan yöresel ürünler fuarı (YÖREX) 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara Türkiye'nin her tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bin bir çeşit yöresel ürünlerin tanıtıldığı fuara Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de katıldı. Serik'in yöresel ürünleri Türkiye'nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan YÖREX Fuarı'nda görücüye çıktı. Oldukça yoğun ilgi gören Serik Standında Serik'e özgü Serik Bıçağı, Serik Sosu, Serik Besteli, Serik Çorbası gibi lezzetler ve ürünler tanıtıldı.

 

Başkan Çalık'tan Serik Standına Ziyaret

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Yöresel Ürünler Fuarında ( YÖREX) Serik'i temsil eden Serik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şahin Bilgi'yi ziyaret ederek Serik'in yöresel ürünlerinin tanıtıldığı standa ziyaretçilerle sohbet etti. Başkan Çalık Kooperatifi başkanı Şahin Bilgi'ye ilçenin tanıtılması ve marka ürünler yaratılması konusunda katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bilgi: ''Bu Tür Organizasyonlar Serik İçin Fırsat''

Serik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şahin Bilgi yaptığı açıklamada; ''Serik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Serik'in tanıtımı ve yöresel ürünlerinin tanıtılması konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Kooperatif olarak yaptığımız bu çalışmalara destek veren ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık'a çok teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak paydası Serik. İlçenin unutulmuş birçok kendine has ürünü var fakat bunların tanıtımı yapılmadığı için unutulmuş. Şimdi bizim amcamız İlçenin marka değerini yükselterek bu değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak. Bu fuarın bunun için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Standımıza ilgi oldukça yoğun oldu. Bundan sonra ulusal ve uluslararası ölçekte birçok organizasyona katılarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ürünlerimizin değerlerini koruyup tanıtımını iyi bir şekilde yaparsak gelecek nesillere aktarılmasını sağlaya biliriz. Marka olmak istiyorsak bu tarz tanıtım organizasyonlarını bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.'' dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi