Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, 19 Eylül Şehit ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vatan topraklarını korumak için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan şehit ve gazilerin bir ülkenin onur ve gurur kaynakları olduklarını belirten başkan Çalık, yayınladığı mesajında, ''Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM'sinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, 'Mareşal' rütbesi ile 'Gazi' unvanı verilmiştir. Şehitlik ve Gazilik unvanlarının, Milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir unvandır. 19 Eylül 1921'in yıldönümü ülkemizde 'Şehitler ve Gaziler' günü olarak kutlanmaktadır.

Vatan sevgisi ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya örnek olan bu milletin evlatları canından kıymetli bildiği vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuşlardır.  Kahraman şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatan topraklarına sahip çıkmak bizlerin en asli görevidir. Gerek geçmişte gerekse yakın tarihte millet olarak verdiğimiz haklı mücadelede muvaffak olmamız bu milletin evlatlarının yüreklerinde ve damarlarında akan vatan sevgisinden kaynaklanıyor. Ecdadımızın bu toprakları bize vatan kıldığı gibi bu milletin her bir ferdi gelecek nesillerin huzur ve barış içinde yaşaması için aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

 

Editör: Haber Merkezi