Serikli Kıbrıs gazilerinden Tahsin Çelik 43 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yanında şehit olan takım asteğmeni ve takım çavuşunun mezarlarını görünce gözyaşları içerisinde kaldı.

Serik Belediyesi'nin düzenlediği gezi ile 43 yıl sonra KKTC'ye giden Serikli Kıbrıs Gazisi Tahsin Çelik Lefkoşa'da bulunan Boğazköy Şehitliğinde,  savaşta yanında şehit olan iki silah arkadaşını aradı. Şehitlik içerisinde isimleri tek tek kontrol eden Tahsin Çelik, silah arkadaşlarının isimlerinin yazılı mezarlarını görünce gözyaşlarına boğuldu. Çelik'i teselli etmek yine Gazi arkadaşlarına düştü.

Türkiye'nin 43 yıl önce gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatına Kayseri Hava İndirme tugayından katılan birlik içerisinde yer alan Tahsin Çelik, aynı takımdaki Asteğmeni Karslı Şevket Çil ve Takım Çavuşu İzmirli Ali Beyoğulları'nın mezarını 43 yıl sonra buldu. 43 yıl sonra Serikli 10 gazi ile Kıbrıs'a giden Tahsin Çelik herkesi duygulandırdı. Serik Şatırlı Köyü Uzunsakallar mevkiinde ikamet eden Tahsin Çelik, yıllar önce Kıbrıs Barış Harekatında yaşadığı hüzün ve gururu Kıbrıs'a taşıdı. O günleri tekrar yaşayan Gazi Çelik; ''Paraşütle Boğazköy bölgesine tam teçhizatlı olarak iniş yaptım. Planımız gereği iniş sonrasında takım olarak güvenli bir bölgede toplandık ve Kırnı bölgesinde belirlenen bir hedefe taarruza geçtiğimiz esnada gelen ilk kurşunlarda Takım Asteğmenim Karslı Şevket Çil'i ve Takım Çavuşumuz İzmirli Ali Beyoğulları'nı şehit vermiştik. İkisi de çok sevdiğim ve saygı duyduğum insanlardı. Kıbrıs Barış Harekatına katılmış birisi olarak yıllardır yaşadığım gururumun yanında en büyük hüznüm bu iki silah arkadaşım olmuştu. 43 yıl sonra tekrar geldiğim Kıbrıs'ta onları aradım ve isimlerinin yazılı olduğu mezarlarını yan yana görünce çok duygulandım, hüzünlendim. Onlar ülkemiz, bayrağımız ve Kıbrıs davası uğruna canlarını veren şehitlerimiz oldular. Rabbim onları cennetiyle ödüllendirsin inşallah'' dedi.

Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi