2017-2018 eğitim öğretim yılı Akdeniz Yükseliş kolejinde il ders zilinin çalmasıyla başladı.

Tatilin bitmesiyle birlikte okullarına dönen öğrenciler  hem heyecan hem merak içindeydi. Çocuklarını yalnız bırakmak istemeyen veliler de onlarla aynı heyecanı ve telaşı yaşadı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık'ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Çalık konuşmasında; ''Geçtiğimiz eğitim öğretim yılını büyük başarılara imza atarak tamamladık. Bu yıl da aynı başarıyı sizlerden bekliyoruz. Düzenli ve disiplinli çalışarak yeni başarılara kazanıp bizleri gururlandıracaksınız. Tabi biz bu ders başarısının yanı sıra sosyal sportif başarılara da önem veriyoruz. Çağımızın gereklerinden biri de bireyin çok yönlü olarak gelişmesidir. İlgi duyduğu bir alanda kendini geliştirmesini istiyorum. Sizlerin bu okuldan donanımlı bir şekilde mezun olmasını istiyorum.'' dedi. 

İlköğretim Okul Müdürü Savaş Sargın ise konuşmasında; ''Bu sabah sizleri görmekten mutlu olduk. Açıkçası tatil süresince sizleri özledik. Tatil süresince sizlere en güzel ortamı sunmak için okulumuzda bazı yenilikler yaptık. Bunlardan en önemlisi daha üst modelleri ile yenilediğimiz akıllı tahtalarımız oldu. Hepimiz için hayırlı bir yıl yıl olmasını dilerim.'' dedi.

Anadolu Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu da konuşmasında şunları söyledi; ''Biz Serik'te kurulduğumuz 2012 (lise olarak) yılından beri başarı çıtasını başka seviyelere taşıdık. Kısa sürede eğitimde öncü/lider okul olduk. Bizden önce Serik'te mümkün olmayan şeyleri başardık. Evvelde bir tıp fakültesi kazanan öğrenci yok denecek kadar azken biz bunu her yıl birden fazlaya çıkardık. Türkiye 86.'sı olan öğrencimizi Galatasaray Üniversitesi'ne gönderdik. Diş hekimlikleri, mühendislikler, öğretmenlikler bizim bu ülkeye her yıl kazandırdığımız öğrencilerimizden bazılarıdır. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi müdürü olarak bir şeyi açık yüreklilikle söylemek isterim: Eğitim ciddi kurumların işidir. A'dan Z'ye eğitimin her noktasında kaliteyi yakalamak, bunu eğitime uygulamak önemlidir. Bugün etrafıma bakıyorum fiziksel şartları olmayan kurumlar görüyorum. Bir nevi devşirme kurumlar. Dönüşen, dönüştürülen, dönüşmüş; öğrenciye ne katar diye düşünüyorum cevaplarımda hep eksikler kalıyor. Sonra kendi kurumuma bakıyorum, beş katlı müstakil bina, kantin, laboratuvar, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, etüt salonu, mescit pek bir eksik göremiyorum. Tabi her şey fiziksel şartlardan ibaret değil, fiziksel şartların içindeki çalışma sistemi de önemli. Dışını parlak yapıp içini boş bırakarak olmaz. Her noktaya doğru öğretmen tayini ve iyi bir rehberlik servisi ile hemen her şeyi tamam noktasına getirdik. 9. sınıftan 12.sınıfa kadar her öğrencimizle bire bir ilgilenip onu geleceğe doğru birey olarak uğurlamak istiyoruz. Akademik anlamda dershanelerin sınırlı olduğu şu dönemde cumartesi günleri öğrencilerimizi okula davet ediyor, devamlılığı sağlayarak akademik eksikliklerini tamamlıyoruz. Siz deneme sınavları ile özellikle 12.sınıf öğrencilerimizi disipline ediyoruz. 11.sınıflarda YGS dersleri başlatıyor, onları bir sene öncesinden üniversite moduna sokmaya çalışıyoruz. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi olarak akademik başarı kadar sosyal başarı içinde mücadele ediyoruz. Okulumuzdaki her evladım bire bir ilişkilerde kendilerini ifade edebilsin istiyorum. Araştırsın, gezsin, eğlensin, dil öğrensin gibi pek çok şey. Biz , eğitim yolunda beraber yürüdüğümüz paydaşlarımızın mutlu olmasını arzu ediyoruz . İnşallah hedeflediğimiz akademik başarıya da ulaşırız. Her yıl olduğu gibi birincilik yerimizi koruyoruz. Sözlerimi 2017-2018 eğitim öğretim yılının ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Haber Merkezi




 

 

Editör: Haber Merkezi