2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama töreni Serik İmam Hatip Ortaokulu'nda yapıldı.

İlköğretim Haftası Kutlama programları geçtiğimiz Pazartesi günü Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, okul müdürleri ve Milli Eğitim çalışanlarının katıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. İlköğretim Haftasının ikinci programı ise İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlendi. Programa, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, daire müdürleri, okul müdürleri, davetliler, vatandaşlar, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldılar.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ozan Arıcı açılış konuşmasını yaptı. Günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise şunları söyledi; ''Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 40 İlkokul, 42 Ortaokul,   17 Lise ve 3 Kurum, 1500'e yakın eğitim çalışanı ile ülkemizin geleceği olan 23.000 öğrencimiz ile yeni eğitim öğretim sezonuna başlıyoruz. Yaz boyunca eğitim öğretim yılının daha verimli geçmesi için okullarımızın fiziksel durumunu hazır hale getirdiğimizi belirtmek isterim. Yaz dönemi bir çok okulumuzda gereken onarımları yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce; 9 Mart İlkokulu ve Abdurrahmanlar Ortaokulunun tüm pencereleri yenilendi. Aşağıkoyatak Ortaokuluna yeni öğrenci tuvaletleri yapıldı. Gazi ortaokulumuzun kapıları, elektrik tesisatı ve fayansları yapıldı. Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulumuzun kapıları, lavabo ve tuvaletleri yenilendi. Yine Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu, Kürüş Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisemizde boya çalışmaları gerçekleşti. Onarım anlamında en büyük yatırımımızda şu an töreni düzenlediğimiz okulumuza gerçekleşti. 443.000 liralık bir tadilatla, okulumuzun içi, A'dan Z'ye yenilenerek öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Devletimizin yaptığı bu onarımların yanında Serik Belediyemiz tarafından da Gazi Ortaokulumuza çok amaçlı bir salon yapıldı. Yine İmam Hatip Ortaokulumuzun çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Ayrıca Çandır İlk ve Ortaokulumuzun bahçesine sıcak asfalt döküldü. Önümüzdeki hafta da inşallah Kız Meslek Lisemize sıcak asfalt dökülecek. Bu hizmetler için Serik Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık ve ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl İlköğretim ve Ortaöğretimde 100'ün üzerinde araçla 1816 öğrencimize taşıma ve yemek hizmeti vereceğiz. İlköğretim de taşıma ihalelerimiz bitti. Yemek ihalemiz yapıldı. 1,5 ve 9. Sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredatla birlikte çok yoğun tempoda geçecek, yeni eğitim öğretim yılının başta ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.''

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise; ''Okullarımız bizden ne istiyorsa yapıyoruz. Eğitime verilen desteğin geleceğimize verilen destek olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yan olduğu gibi Serik'imizin eğitimi ve çocuklarımız için her alanda desteğimiz devam edecek. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi

Konuşmalardan sonra ise öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerini okudular ve çeşitli gösteriler yapıldı. Okula ve eğitime katkılarında dolayı Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Belediye başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan'a plaketler verildi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi