ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB'un desteğiyle 8'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e 161 bin 104 ziyaretçi katıldı. ATB Başkanı Ali Çandır, fuarı gelecek yıl yurtdışına taşıma hedefinde olduklarını bildirdi.

ATB Başkanı Ali Çandır, 13- 17 Eylül tarihlerinde ANFAŞ EXPO Center'da düzenlenen 8'inci Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'le ilgili değerlendirmede bulundu. 1 yıllık yoğun çalışmanın ardından 70 ilden 430 katılımcının yer aldığı, Anadolu'nun binlerce yöresel ürününün sergilendiği YÖREX'i başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildiren Çandır, başta ATB çalışanları ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. YÖREX'in düzenlendiği ilk yıl olan 2010'da 25 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 161 bin 104'e yükseldiğini kaydeden Ali Çandır, "Emeğimizin karşılık bulması mutluluk kaynağımız. Fuara omuz veren tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin" diye konuştu. Ali Çandır, YÖREX'in Türkiye'nin en renkli ve sevilen fuarı olduğun vurguladı.

 

 

BAŞARI HEPİMİZİN

YÖREX'in kıyıda köşede kalmış yöresel ürünlerin can simidi olduğunu söyleyen Çandır, küçük üreticiyi cesaretlendiren YÖREX'in gelecek yıllarda ivme kazanarak devam edeceğini kaydetti. Başkan Çandır, fuara destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, açılışa katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Evgeny Gromyko'ya, Vali Münir Karaloğlu ve katılan tüm valilere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajanslarına, tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine, yurdun dört bir yanından gelerek ürününü tanıtma çabasındaki üreticiye, yerel ve ulusal basına teşekkür etti. Başkan Çandır, ''Siz olmasaydınız başaramazdık" dedi.

 

 

TİCARETİ CANLANDIRIYOR

YÖREX'e 26 kalkınma ajansından 16'sının katıldığına dikkat çeken Başkanı Ali Çandır, kalkınma ajanslarına da ayrıca teşekkür etti. YÖREX'in ikili anlaşmaların sağlandığı bir platform olduğunu vurgulayan Çandır, yerelde kalmış birçok yöresel ürünün fuar sayesinde büyük firmalarla ticari ilişkiler kurduğunu vurguladı.

 

 

YURTDIŞI HEDEFİ

Fuara katılan TOBB Başkanı ve bakanların ''Bu fuar yurt dışına taşınmalı" vurgusu yaptığını anımsatan ATB Başkanı Çandır, ''Önümüzdeki yıl YÖREX'i bakanlıklar ve kurumların desteğiyle yurtdışında düzenleyeceğimizi umuyorum" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi