10-16 Ekim tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl Serik'te 163 sporcu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Kulüpleri konfederasyonu tarafından 10-16 Ekim tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl da tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Serik'te de çeşitli etkinliklerle yapıldı. Gençlerin düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi bireylere yeni branşların tanıtılarak spora kazandırılması amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilerek,  sosyal sorumluluk duygusun gelişmesi topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacı ile düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Serik'te bu yıl 3 branşta spor müsabakaları düzenlendi. Badmiton, satranç ve güreş branşlarında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Satrançta 113, badmintonda 20 ve güreşte ise 30 sporcunun katıldığı Amatör Spor Haftası etkinliklerine toplamda 163 sporcu amatör ruhu yaşamış oldu.

Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen Amatör Spor Haftası etkinlikleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası kapsamında ülkemizde farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Biz de ilçemizde bu hafta kapsamında; 13 Ekim 2017 Cuma günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz 100.Yıl Spor Salonunda sabah Badminton öğleden sonra Güreş turnuvası organize ettik. Ayrıca 14-15 Ekim tarihlerinde TSF Serik Temsilciliğiyle Amatör Spor Haftası/Cumhuriyet Bayramı  Satranç Turnuvası yaptık. Bu faaliyetlerdeki amacımız; Gençlerin Spora katılımını sağlamaktır. Önemli olan burada yarışma, kazanma, ödül değil Amatör ruhu canlı tutmak, sporu sevdirmek, tanıtmaktır. Gençleri internet, bilgisayar oyunları, telefon alışkanlığı gibi bağımlılık yapan sanal ortamdan uzaklaştırarak Spor yapmalarını sağlamaktır.''

Haber: Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi