Serik Lisesi ilk mezunları geçtiğimiz hafta sonunda Süral Resort Hotel'de buluştular.

Serik Lisesi ilk mezunları ve iz bırakanları geçen yıl başlattığı yılda bir kez, öğretmen ve öğrencilerinin toplu buluşma geleneğinin ikincisini 13-14 Ekim 2017 tarihinde; Antalya Manavgat Süral Otelleri, Çolaklı Süral Resort Hotel'de gerçekleştirdi.

Cuma günü saat 11'den itibaren öğrenci ve öğretmenler Anadolu'nun her bir köşesinden bu özel buluşma için giriş yaptı. Öğle yemeğinde başlayan sohbetler Akşama kadar sürdü. 45 yıl önce geride kalan ortaokul ve Lise anıları tazelendi. Akşam yemeğinde açılış konuşmasını organizeyi iki yıldır başarı ile yürüten Öğretmen Ramazan Kara yaptı. Kara; ''Saygıdeğer öğretmenlerim sevgili öğrenci abi ve kardeşlerim geçen yıl, Avukat Rasim Demirkan ve Gazeteci yazar Ali Mutaf ağabeylerimin de yardımı ile bu birlikteliği 44 yıl sonra gerçekleştirdik. Bu yıl ise yalnız yapmaya çalıştım. Ben Mersin İlinde öğretmenlik yapmaktayım. Aynı zaman da gazeteye yazı yazıyorum. Büyük bir mutluluk duyduğum bu birlikteliğimizin gelecek yıllarda ki organizesin de ön sırada aktif olamayacağım. Ama yine organizeyi yapacak olana her konuda yardımcı olurum. Bütün öğretmenlerimize, öğrenci abi ve arkadaşlarıma çok teşekkür eder sevgi ve saygılar sunarım.'' dedi.

Söz alan Serik Lisesi İlk Mezunlarından Abdurahman Yılmaz'ın (Zorlu'nun) eşi Sadet Yılmaz ise; ''Geçen yıl yeniden bir araya gelmemizi sağlayan başta Ramazan Kara Öğretmen kardeşimiz olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Kendisinin mazeretine hak vermemek mümkün değil. Bu nedenle eğer içimizde gelecek yıllarda organizeyi yapmaya talip arkadaş yok ise ben Gazeteci Ali Mutaf kardeşimizi öneriyorum. Tabi Avukat Rasim ve diğer arkadaşlarımızla da elbette iş birliğine girilerek bu buluşma gerçekleştirilecektir. Tekrar Ramazan kardeşimize teşekkür ederim'' dedi. Salih Karakaya da; ''Arkadaşlar bende bu buluşmamızı başlatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ama burada Serik adına teşekkürü asıl hak eden, ilçemize en büyük ilim ve irfan yuvası; Akdeniz Üniversitesi Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu'nu a dan z ye bütün maddi yükünü çekerek kazandıran Rahmetli Avukat iş adamı hayırsever insan adam gibi adam Süleyman Süral abimiz ve yine değerli eşleri hayırsever Öğretmenimiz Gülsün Süral ablamızdır.'' dedi   

Avukat Rasim Demirkan da; ''İkinci kez öğrenci arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzde ki yıllarda bu beraberliğimiz artarak devam edecek. Salih kardeşimizin dediği gibi Serik'te eğitime en büyük hizmeti Meslektaşım Rahmetli Süleyman Süral abim ve Saygıdeğer eşleri Öğretmen Gülsün Süral ablamız yapmıştır. Ben bir Atatürkçü olarak İlçemizde eğitime daha iyi sahip çıkmamız adına vakıf veya dernek kurarak örnek ve güzel işler yapılması taraftarıyım. Evet şu anda mevcut vakıf ve dernekler var ama ben iyi ve geniş kapsamlı olmasının daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Serik için her şeyin güzel olması dileğiyle hepinize sevgi ve saygılar'' dedi.

Beden eğitimi Öğretmeni Aziz Özkan da ''Yeniden bir arada olmak çok güzel. Öğretmenlerimizle ve öğrencilerle anıları yaşamak mükemmel. Gülsün Süral Öğretmenimize ve hepinize teşekkür ediyorum'' dedi. Serik Lisesinin ilk mezunlarından Abdurrahman Yılmaz; ''Öğretmenlerim arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımızın devamını bekliyor saygılar sunuyorum'' dedi.

  Kendisine gelecek yıllarda toplantıların organizesi teklif edilen Gazeteci Ali Mutaf konuşmasında; ''Öncelikle geçen yıl başlattığımız ve asıl emek sahibi Öğretmen Ramazan Kara kardeşimize çok teşekkür ederim. Daha önce hiçbir görüşme yapmamama rağmen gelecek yıllarda ömrüm olursa organizeyi bana uygun görüp teklif eden öğrenci kardeşim Sadet Yılmaz'a teşekkür ederim. İçimizde başka bir arkadaş talip değil ise ben yine Rasim, Ramazan ve diğer arkadaşlarımızla görüşerek  'Serik Lisesi İlk Mezunları ve İz Bırakanları ' formatında yapmaya çalışacağım. Süral'ler İlçemiz Serik'te eğitim camiasına yaptığı katkı ile bir çığır açmıştır. Bende Süral'lere, Saygıdeğer güzel Öğretmenimiz Gülsün Süral hanımefendiye sonsuz teşekkür sevgi ve saygılar sunuyorum. Gelecek yıllarda buluşmak umuduyla'' dedi.       

Öğrencileri ile farklı istişare kuran öğretmen Mehmet Özata da şunları söyledi; ''Ben ve eşim Aktan Özata Serik Lisesinde 1970-1976 yılları arasında görev yaptık. O yılların heyecanını geçen 45 yılda hala yaşıyoruz. Serik'ten ayrıldıktan sonra irtibatımı hiç kesmedim. Bugün çalışan öğretmenler ve okuyan öğrenciler kırk beş yıl sonra başka başka insanlar olarak Manavgat Süral Resort Hotel'de yeniden buluştuk. Hasret, vefa, sevgi ve saygı atmosferinde anılarımızla yıllarca unutulmayacak muhteşem bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu güzel toplantıyı organize eden Ramazan Kara'ya, katılan bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve olağanüstü bir ev sahipliği yapan sevgili öğretmen arkadaşımız Gülsün Süral hanımefendiye teşekkür ederiz. Gelecek yılda yeniden buluşmak dileği ile'' dedi

Israrları kıramayarak mikrofonu eline alan Serik Lisesi İngilizce Öğretmeni Yüksel Alpasar da; ''Bu güzel birlikteliğe geçen yıl katılamamıştım. Ancak bu yıl öğrencim Ali mutaf'ın daveti üzerine katıldım ve mutlu oldum. Sizlerle olmak çok güzel. Yeniden görüşmek üzere'' dedi

Konuşmaların sonunda Süral Otelleri Sahibi Öğretmen Gülsün Süral ise şunları söyledi; ''Serik Lisesi'nin böyle bir toplantısının otelimizde olmasından bende mutluluk duydum. Bir çok aile, öğretmen ve öğrenciler ile benimde anılarım tazelendi. Gördüğüm manzara karşısında sizlere sadece şunu öneriyorum, lütfen mutlaka bir veya iki çocuğa günde kapasitenize göre asgari 10 veya 20 lira ayırarak eğitimine katkı sağlayın bir şey kaybetmezsiniz. Ben ekonomisi üst düzey bir aile olmama rağmen öğretmenlik yapmaktan vazgeçmedim. Maaşımın tek kuruşunu da şahsıma değil okuma kapasitesinde ki ihtiyacı olan öğrencilere kullandım. Halada devam ediyorum. Lütfen önerimi uygulayın şimdiden teşekkür ediyorum. Süral Otelleri olarak bizler de Serik Lisesi öğretmen ve öğrencilerini bu güzel birliktelikleri için kutluyorum. Otellerimizin kapısı sizlere daima açık'' dedi.   

Öğretmen ve öğrenciler daha sonra geç saatlere kadar müzik eşliğinde oynayıp, şarkı söyleyip eğlendiler. Cumartesi günüde isteyenler havuza isteyenler denize girerek gün boyu hoş vakit geçirdiler. Akşam yine sazlı sözlü eğlence ile geç vakitlere kadar coşku doruğa ulaştı. Pazar günü kahvaltının ardından veda vakti gelince öğretmen ve öğrenciler duygusal anlar yaşadılar. Süral Otelleri sahiplerinden, Öğretmen Gülsün Süral hanımefendi iki gün boyunca Serik Lisesi gurubundan ayrılmayarak iyi bir ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi