19 Ekim'in Başbakanlık tarafından muhtarlar günü olarak ilan edilmesinin ardından ilk Muhtarlar Günü Serik'te törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın yaptı. Barçın, konuşmasında şunları söyledi; ''Muhtarların, insan hayatında ve insanlara hizmet aşamasında var olduğunu kabul ederek, bize bu günü Muhtarlar Günü olarak armağan eden değerli Cumhurbaşkanımıza, tüm muhtarlarım adına teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın var olduğunu gören bir Cumhurbaşkanımız var. Bugünü de bizlere gün olarak kabul ederek, kutlama olanağı sundular.'' Serik Mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Şahin de, ''Tüm muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü'nü kutlarım'' dedi.

Konuşmaların ardından Antalya Vali Yardımcısı Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz ile Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık her iki dernek başkanına çiçek vererek, günlerini kutladılar.

Törene Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, daire müdürleri, siyasi parti başkanları ve muhtarlar katıldı.


Editör: Haber Merkezi