Özel Akdeniz Yükseliş Anaokulunda Değerler Eğitimi Kapsamında 'Sevgi ve Hoşgörü' teması ile ilgili etkenlikler düzenlendi.

Akdeniz Yükseliş Anaokulu öğrenciler 'Sevgi ve Hoşgörü' teması kapsamında başka okullarda okuyan kardeşlerini çeşitli yardımlarda bulundular. Düzenlene proje ile ilgili olarak Yükseliş anaokulu yetkilileri şu bilgileri verdiler; ''İlk olarak sınıf öğretmeninin hazırladığı kağıttan sevgi çiçekleri ailelere gönderildi. Ailelerden çocukla beraber sevgi kutuları yapmaları istendi. İçine oyuncak, kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri koyularak ailecek fotoğraflandı. Daha sonra sınıf öğretmenine teslim edildi. İlk önce Deniz Yakası İlkokuluna ve Çandır Şehit Öğretmen Saadettin Küçük İlkokuluna sevgi kutuları ziyarette bulunularak teslim edildi.  Böylece sevgi, hoşgörü adına öğrencilerimizde, ailelerinde işbirliğiyle bu tür değerlerin korunması ve uygulanması adına somut adımlar atıldı.  Mevlana Haftası kutlamaları da böylece bir ayrıcalık kazandı.

 Daha sonra, çocukların ağzından sevgi mektupları yazıldı, Postane gezisi yapılarak Mardin Kızıltepe İlçesindeki Papatyalar Anaokuluna gönderildi. Sevgi kutularının bir bölümü de Mardin Kızıltepe Papatyalar Anaokuluna ulaştırıldı. Sevgi oyuncaklarımız ilçemizde bulunan sevgi bağı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine çocuklarımız ve ailelerin işbirliğiyle eğitici oyuncaklar alınarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ziyarette bulunuldu. Sevgi çiçeklerimizle beraber eğitici oyuncaktan oluşan hediyelerimiz engelli kardeşlerimize sunuldu. Özel çocukların sevgilerini gözlerinden okumak bizlere sevgiyi ve hoşgörülü olmanın ne kadar erdemli bir davranış olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sevgi ve Hoşgörü projesini gerçekleştiren sorumlu öğretmeni Gülsen Can; ''Emeği geçen velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' dedi.

 Yükseliş Koleji okul öncesinden sorumlu idareci Ayşe Taşar; ''Yükseliş Koleji birbirinden farklı etkinliklerle öğrencilerimizi her alanda eğlenerek öğrenmeye ve değerlerimizi yaşayarak yaşatmaya devam edeceğiz.'' dedi.

                                                                                                

Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi