Serik'te trafiği rahatlatmak ve park sorununu ortadan kaldırmak için PARKOMAT uygulamasına geçiliyor.

Serik'te şehir merkezinde yol kenarına park eden araçlardan dolayı yayaların ve araçların hareketlerini zorlaştıran ve trafiği tehlikeye düşüren gelişi güzel park etmeye engel olmak için cadde ve sokaklarda, PARKOMAT sisteminin uygulanması için karar alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar ile Serik'te şehir içi trafiğini düzene sokmak amacıyla Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi, Yeni Mahalle Prof. Dr. Yaşar Uçar, Orta Mahalle Başöğretmen Caddesi ve Çopuroğlu Caddesinde PARKOMAT sistemi uygulanacak. 

 

Çalık; ''Amaç Çileye Dönüşen Trafik Sorununu Çözmek''

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık,  PARKOMAT sisteminin, en kısa zamanda uygulamaya koyulacağının belirterek; ''Serik'te şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu caddelerde, araçların çift sıra park edilmesine engel olmak, park edilen araçları düzene sokmak, mevcut otoparkların kullanımını teşvik etmek amacıyla PARKOMAT uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamadan elde edilecek gelirin ise Serik Belediyespor Kulübüne verilerek takımımızın başarılı olması ve daha üst liglerde yer alması için katkı sağlamak istiyoruz. Buradaki asıl amacımızın her geçen gün çileye dönüşen trafik sorununu ortadan kaldırmak.'' dedi.

 

Parkomat Nedir?

 

PARKOMAT, belediyeler tarafından araçlar için park yeri olarak belirlenmiş alanlara kurulan otomatik otopark tahsil ödeme sistemidir. Bu sistem, kurum tarafından belirlenen ücreti otomatik bir şekilde tahsil eder ve gerekli makbuzu yazar. Elde edilen bu gelirler genel olarak kamu, kurum ve kuruluş yararına kullanılır. Belli bir araç sayısına sahip her bir PARKOMAT bir görevli tarafından kontrol edilir.

Haber Merkezi


 

Editör: Haber Merkezi