Serik Türk Eğitim Sen Temsilciliği yönetim ve üyeleri Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'la toplantıda buluştular.

Serik Türk Eğitim Sen Temsilciliği yönetici ve üyeleri Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından Antalya'da bir otelde düzenlenen 'Cesur Yüreklerle Onurlu Geçmiş Umutlu Gelecek' temalı ilçe temsilcileri toplantısına katıldılar. Serik Türk Eğitim Sen Temsilcisi Varol Civcir toplantı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Genel Başkanımız İsmail Koncuk'la  Serik Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulunu, Kadın Kollarımızı  ve Okul temsilcilerimizi buluşturarak  Türkiye'de eğitim sistemi ve sendikacılık konusu üzerine sohbet ettik. İsmail Koncuk; yetkili sendikanın eğitim çalışanlarının sorunlarını göz ardı ettiğini, maaş konusunda yarım puana razı olduklarını, öğretmen atama ve yer değiştirme konusunda yetersiz kaldıklarını, öğretmene şiddet konusunda duyarsız davrandıklarını, okullara yönetici atamada yıllardır ısrarla söylediğimiz liyakati dikkate almadıklarını, değerler eğitimi ile ilgili okullarda farklı farklı dernek, vakıf ve cemaatlerin eğitim sistemimizi ele geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek okullarda öğretmenden başkasının borusunun öttürülemeyeceğini, orta öğretime geçiş ve üniversiteye öğrenci seçme ile ilgili yapılan değişiklerde Türkiye gerçeklerinin göz ardı edildiğini ve bütün bunlara ilaveten devlet memurlarının sözleşmeli statüye kavuşturulmaya çalışıldığını söyleyerek bütün bu sorunlarla mücadele ettiklerini ifade ettiler.

Bizlerde Serik ile ilgili hazırladığımız brifing dosyasını kendilerine ilettik ve çözümü konusunda mücadele edecekleri sözünü verdiler. Brifing dosyamızda Serik'te meslek liselerimizde sonunun nereye varacağı hesap edilmeden kapatılan bölümler, norm fazlası öğretmenlerin durumu, meslek liselerindeki öğretmenlerimizin koordinatörlükten eşit faydalanamadıkları, alo 147 hattı, öğretmen servis denetimi, öğretmen ev ziyaretleri ve yerelde yaşanan sıkıntılar gibi başlıklar vardı. İsmail Koncuk, Serik Türk Eğitim Sen üyelerine ve Serik'teki bütün eğitim çalışanlarına sevgi ve selamlarını ileterek kimseyle küs olamayacağımızı ve onurlu mücadelemizde bize destek olacak herkese kapımızın ve gönlümüzün açık olduğunu ifade ettiler.''

    Haber: Osman Türkçe

 


 

Editör: Haber Merkezi