Necmettin Çalık; ''2017 yılına Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak gerek akademik gerek sportif gerekse etkinlik açısından damga vurduk.''

Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık geride bıraktığımız 2017 yılına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çalık, geçtiğimiz yıl Yükseliş Eğitim Kurumları'nın akademik, bilimsel, sportif, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı çalışmalar ve aldığı başarılar hakkında şunları söyledi; ''Değerli velilerim, Başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık. 2017 yılına Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak gerek akademik gerek sportif gerekse etkinlik açısından damga vurduk. İstikrarlı bir şekilde hedeflerimize ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz. Geçen yıl akademik anlamda merkezi ortak sınavlarda ulaştığımız başarılarla ilçemizin gururu olduk. Üniversite sınavlarında yine yakalamış olduğumuz başarılarla Türkiye'nin en elit üniversitelerine öğrencilerimizi yerleştirdik. Bu başarıların elde edilmesinde ortaya koyduğumuz model , bizlere hedeflerimizi daima yüksek tutma zorunluğu getirdi.

Değerli velilerim , öncelikle çocuklarımızı kişilikli vatanını , milletini , bayrağını seven , tüm insanlığa ışık tutabilecek nitelikte olması için çalışıyoruz. Düşünebilen , sorgulayabilen , kendine yetebilen , yeteneklerini sergileyebilen, doğru alışkanlık kazanan , iyi arkadaşlık kurabilen, paylaşabilen, çevresine duyarlı ve dünyaya saygılı bireyler olabilmenin yolu , yetkin ve donanımlı bir eğitim sürecinden geçiyor. Bu nedenle , çocukların hayal dünyalarının , sorgulama ve araştırma isteklerinin , muhakeme yeteneklerinin  geliştirebilmesi büyük önem taşıyor.

Öğrencilerimizin eğitim - öğretim hayatları boyunca , sözünü ettiğimiz kavramları destekleyen , zenginleştirilmiş , özgün , kaliteli , merak uyandırıcı  ve eğlenceli bir eğitimi , misyonumuz olarak benimsedik . Buna bağlı olarak eğitim - öğretimde öğrencilerimize yaptığımız etkinlikler ve sportif faaliyetler de 2017 yılında devam etmiştir. Nezaket ve görgü seminerlerinden tutun da öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olabilmesi için birçok etkinliğe uzmanlar eşliğinde imza attık.

Değerli velilerimiz bildiğiniz gibi Akdeniz Yükseliş Eğitim Kampüsü gün geçtikçe güzelleşmekte ve standartı yükselmektedir. İlk öğretim kısmında her türlü imkanımız mevcuttur. Hatta Radyo , Serik Ajans gibi  medya organlarımız bulunmaktadır. Sahip olduğumuz bu imkanlarla öğrencilerimizin iletişim becerisini ve özgüvenlerini arttırıyoruz. Sınıflarımız son model android  akıllı tahtalarla donatılmıştır. Dünya ile iletişim kurulsun diye okulumuz metro internet ağıyla örülmüştür. Bütün sınıflarımızdan dünyanın başka bir bölgesindeki okullarla görüntülü iletişime geçerek bilgi alış verişinde bulunmaktayız.

Değerli velilerim , biz insan yetiştiriyoruz . Sağlıklı ve kaliteli nesiller yetiştirmek için ortam çok önemlidir. Çocuklarımızın koşup oynayıp  resim , müzik ve spor faaliyetlerini yapabileceği kaliteli ortamlar sunmanın rahatlığını yaşıyoruz. Medyalarda görüyoruz ki bir sürü olumsuz ve tiksindirici olay yaşanıyor. Uzmanların açıklamalarına göre çocukluk yaşlarındaki ortamlardan kaynaklandığını belirtiyor. Çocukların olumsuz , tiksindirici  ortamlardan kaynaklanan davranış bozuklukları sergiliyorlar. Çocukların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gelişmelerinin ne kadar önemli olduğunu biz Yükseliş ailesi olarak görüyoruz. Eğitim ve öğretim yatırımlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz .

Lise kampüsümüzün de bahçesini genişletip gençlerimizin imkanına sunacağız . Hedefimiz bir olimpik yüzme havuzu ve halı sahadır . Kısa sürede bunları gerçekleştirerek yükseliş eğitim kurumlarında haftanın yedi günü sabah 8.00 'den Akşam saat 22.00 'ye kadar tesislerimiz açık olup hizmet verecektir.

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları bir yaşam alanına dönüşecektir. Velilerimiz , hafta sonları çocuklarının torunlarının ellerinden tutup Yükseliş Kampüsüne gelip futbol , yüzme , tenis , eskrim , basketbol , voleybol ,hentbol ;  resim ,  tiyatro, seminer, münazara gibi etkinlikleri uygulayıp izleyebilecektir. İşte bunları gerçekleştirebildiğimiz takdirde donanımlı ve sağlıklı bir nesil yetiştiririz. Hedefimiz çizgi üstü nesiller yetiştirmektir. Bunları başarıyoruz ; inşallah arttıracağız .

Değerli Velilerim,  bir kişinin dünya ile iletişim kurabilmek için muhakkak anadili gibi İngilizce bilmesi gerekir. Bu nedenle üç yaşından 12. Sınıfa kadar dil eğitimine çok önem veriyoruz. 5. Sınıflarda hazırlık sınıfı kurup dil sorununu çözüyoruz. Tabi ki tek yabancı dil yetmez . İkinci üçüncü dördüncü yabancı dil öğrenmek gençlerimizin kalitesini ve çıtasını yükseltecektir. Dilin önemini göstermek için ilk öğretim 6. 7.  8. Sınıflarda kardeş okul projesi ile bütün öğrencilerimizi yurt dışına çıkarmaya çalışıyoruz . İnşallah öyle bir zaman gelecek ki Yükselişin bahçesinde tüm dünyadan çocuklar göreceğiz . İşte o zaman hem çocuklarımızı dünya çocuğu yapacağız hem de ülkemizi  dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Bu amaçla hedeflerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz..

Bugünlerde de yeni eğitim-öğretim yılının hazırlıklarına başladık. 13 Ocak'ta 9 . 10 . 11. Sınıflara ; 17 Şubat'ta ise 4.5.6.7. sınıflara bursluluk sınavı yapılacaktır. Bütün ilçe çocuklarımıza katılma imkanı tanıyoruz.  Bu sınavlara giriş için belgeler , okulumuzdan temin edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2018 Eğitim-Öğretim yılı okulumuza ilçemize , ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu Eğitim-Öğretim yıllarında daima yanımızda olan İlçe Kaymakamımız Haluk Şimşek'e , Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık 'a , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz' e , tüm eğitim camiasına ve velilerimize teşekkür ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi