Gedik Serik Belediyespor Taraftarlar Kıraathanesi açılışında bir araya gelen Türk futbolunun önde gelen isimleri Serik Belediyespor'a şampiyonluk yolunda destek verdiler.

Türk futbolunun önde gelen isimleri Serik'te, Serik Belediyespor Taraftarlar Kıraathanesi açılışında bir araya geldiler. Halil Koca tarafında işletilen Gedik Mahallesi Serik Belediyespor Taraftarlar Kıraathanesi açılışına; Medipol Başakşehir Spor Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural, Kasımpaşa Kulüp Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, taraftarlar ve vatandaşlar katıldı. Gedik Mahallesi'nde Serik Belediyesi tarafından yeniden restore edilen Serik Belediyesi'nin Gedik Mahallesi Serik Belediyespor Taraftarlar Kıraathanesi'nin kurdelesini açılışa katılan ünlü isimler tarafından hep beraber kesildi.

Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; "Bu mekanımız daha önce de vardı. Biz burayı restore ederek taraftarlarımızın oturabileceği bir mekan yaptık. Fikir Halil Koca kardeşimizden geldi. Bizde Belediye olarak buranın tadilatını yaptık. Hem mahallemizin insanları hem de gençlerimiz gönül rahatlığı ile buraya gelerek çaylarını içebilir sohbetlerini yapabilirler. Bütün misafirlerimize Serik'imize gelerek açılışımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Kasımpaşa Başkanı Hilmi Öksüz burada, Türkiye Süper Ligin takımının lider hocası burada, Yılmaz Vural Hocamız burada. Serik Belediyespor'un şampiyon alması gibi Başakşehir Futbol Takımının şampiyonluğunu da gönülden istiyoruz. Tüm dostlarımıza tekrar teşekkür diyoruz. En büyük Teşekkürü de Halil Koca hak etti ona da çok teşekkür ediyoruz.'' dedi

Kasımpaşa Kulüp Başkan Vekili Hilmi Öksüz ise yaptığı konuşmada; "Buranın açılışında bulunmaktan dolayı çok mutluyum, spor dünyası burada. Sevgili hocam Abdullah Avcı ile aynı köylüyüz. Onun babası ile benim dedem çok iyi dosttu. Bu açılan yeni merkez 12. adamın yani taraftarların toplanacağı bir mekandır. Serikspora ve Seriklilere hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Yılmaz Vural ise konuşmasında şunları söyledi; ''Abdullah Avcı kardeşimle gurur duyuyorum. İnşallah Serik Belediyespor bu sezonki mücadelesi sonucunda üçüncü lige çıkar. Serik benim için çok önemli bir ilçe, Belediye Başkanımız da çok iyi bir sporsever. Türkiye de taraftar kültürünü yeniden oluşturmalıyız. Taraftarların Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de fan kulüpler oluşturması gerekir. Hep kulüplerden alan taraftar değil, kulüplere de destek olan taraftar olması lazım.''

Açılışa katılan Süper Lig liderinin teknik direktörü Abdullah Avcı ise şunları söyledi; ''Serik'e bir buçuk yıl önce bir panel için gelmiştim. O günden beri Halil Beyle olan iletişimimiz sıcak bir şekilde devam ediyor. Hem bugünkü davet için hem de futbola olan hizmetleri için Sayın Başkana teşekkür ediyoruz. Başkanın taraftarlara burayı açtığı için teşekkür ediyorum. Taraftarlar bu işte olmazsa olmazlardan birisidir. Biz Başakşehir'de üç buçuk yıl önce göreve geldiğimizde çok az sayıda bir taraftarımız vardı. Başarı geldiği zaman taraftar sayımız arttı. Şuanda 7-8 bin taraftarımız var. Taraftar kendi kulübünü nasıl alkışlıyorsa rakip taraftara da saygı gösteren ve onu da alkışlayan taraftara cani gönülden her zaman destek veririm. Futbol da herkes sahne alıyor. Hakemi de futbolcusu da antrenörü de sahne alıyor ve taraftar olmazsa olmazlardan.''  Avcı'ya konuşması sırasında taraftarlar Arda'yı ne zaman transfer edeceksiniz sorusuna ise ''Şu an burada açılışa katılıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Açılışın ardından Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık açılışa katılan hocalara ve yöneticilere Serik Belediyespor forması ve atkı hediye etti.

Serik Belediyespor Taraftarlar Kıraathanesi işletmesini yapan Halil Koca ise kendi dostları olan Türkiye'nin önemli futbol adamları ve yöneticilerinin açılışa katılmalarından dolayı teşekkür ederken; Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'a ve Serik Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Haber: Osman Türkçe




Editör: Haber Merkezi