Anadolu Gençlik Derneği tarafından tüm Türkiye'de gerçekleştirilen Siyeri Nebi yarışmasının Serik birincileri belli oldu.

Türkiye genelinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Siyeri Nebi yarışmasına Serik'ten de yoğun katılım oldu. Yarışmaya Serik'ten 300 ortaokul öğrencisi ve 200 lise öğrencisi katıldı. Yarışmada Lise ve Ortaokullarda erkek ve kız öğrenciler ayrı ayrı kategorilerde değerlendirildiler. Mekke'nin Fethi ve Kudüs gecesinde dereceye giren öğrencilere Anadolu Gençlik Derneği Serik temsilciliği tarafından ödülleri verildi.

Ortaokul erkekler kategorisinde; 1. Yukarı Kocayatak Ortaokulundan Remzi Demir, 2. Cumalı Ortaokulu'ndan Mehmet Remzi Topal ve 3. İmam Hatip Ortaokulu'ndan Selim Çelikbilek oldu.

Ortaokul kız kategorisinde; İlçe birincisi Gedik Ortaokulu'ndan Halide Şimşek, 2. Abdurrahmanlar ortaokulundan Derya Kocagöz, 3. Gedik Ortaokulu'ndan Ecrin Pınarbaşı oldu.

Liselerde ise erkeklerde ilk 3 Serik Anadolu Lisesi'nden çıktı. 1. Fahri Katlan, 2. Ali Batuhan Erişdi ve 3. Hasan Buğra Kaya oldu. Lise kızlarda ilk üçü yine Serik Anadolu Lisesi aldı. Birinciliği Zahide Döndü, İkinciliği Aslı Şimşek ve Üçüncülüğü ise Sena Kabakçı kazandı.

Birinci olan öğrencilere çeyrek altın ve kitap seti, ikinci olan öğrencilere 150 TL ve kitap seti üçüncü olan öğrencilere de 100 TL artı kitap seti hediye edildi.

Ayrıca tüm kategorilerde ilk ona giren öğrencilere de kitap seti hediye edildi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi