Başbakan Yıldırım: ''BYEGM yanlış algıları düzelten faaliyetleriyle yüzümüzü ak eden bir kuruluş.''

 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Erzincan İl Müdürlüğü, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Erzincan halkının katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Erzincan İl Müdürlüğü hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada,  Türkiye'ye, Erzincan'a yakışır bir iş yapıldığını ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu başta olmak üzere BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

BYEGM'nin yurt içinde ve yurt dışında önemli hizmetleri bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Kurumun geçmişte esamesi yoktu. Büyük bir imkan, büyük bir kaynak ama kullanılamıyor. Sıradan bir devlet kuruluşu gibi. Bir memuriyet gibi ne yaptığı, ne ettiği, ürettiklerinin içeride ve dışarıda yankı yapmayan bir yapıydı. Ama şimdi Allah'a şükür çok daha etkin, yanlış algıları düzelten, faaliyetleriyle yüzümüzü ak eden, güldüren bir kuruluş." şeklinde konuştu.

 

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi