Serik Kadriye Mahallesi'nde yeniden düzenlenen Kadriye Polis Merkezi binası törenle açıldı.

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kadriye Polis Merkezi törenle açıldı. Açılış törenine; Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Serik Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Serik İlçe Emniyet Müdürü Zafer Karaaslan, Ak Parti serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, BETUYAB Genel Müdürü Bekir Akkaş, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Serik bölgesinde 90'ın üzerinde turizm konaklama tesisi bulunduğunu aktararak, bu bölgenin bir kısmının Belek, bir kısmının da açılışını yaptıkları Kadriye Polis Merkez Amirliği sınırları itibarı ile taksim edildiğini kaydetti. Uzunkaya; '' Bu bina, BETUYAB ile Polis Koruma Derneği tarafından yeniden düzenlendi. 42 polisin görev yapacağı merkezimizde kameralarla donatılan bölge MOBESE sistemiyle izlenecektir.'' dedi

Vali Münir Karaloğlu; ''Gözle görünür güvenlik''

Vali Münir Karaloğlu ise konuşmasına başlarken, Kadriye bölgesinin daha önce Jandarmaya bağlı iken yapılan protokol ile emniyete bağlandığını belirtti. İnsanlık için güvenliğin ekmek ve su kadar önemli hale geldiğine vurgu yapan Karaloğlu, güvenliğin olmadığı bölgede kimsenin yaşamak ve tatil yapmak istemeyeceğini söyledi. Karaloğlu, herkes için önemli olan güvenliğin turizm kenti Antalya ve turizm beldesi Belek için daha da önemli olduğunu dile getiren Karaoğlu şöyle devam etti; ''Eskiden güvenlik tedbiri alırdık bunu görünmez kılmaya çalışırdık. Turistler hissetmesin isterdik, şimdi ise tam tersi. Dünyanın geldiği bu kaos ortamında turistler hangi güvenlik tedbiri alındığını görmek ve bilmek istiyor. O yüzden artık güvenlik tedbirlerini daha görünür kılıyoruz.''

''Bölgede alan güvenliğine geçildi''

''Geçen yıl Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) ile yaptığımız protokolden sonra otellere güvenlik sağlamaktan ziyade bir alan güvenliğine döndük. Yaklaşık 15 kilometre sahil ve plaj ile 50 turistik tesisin bulunduğu bölgeyi, bütüncül anlayış ile bir alan hakimiyeti ile kontrol altına aldık. Sürekli devriye gezen özel güvenlikçiler, sahili 24 saat kontrol eden deniz araçları, bölgenin tamamına hakim olan kent güvenlik sistemi ve polisimizle beraber Türkiye'nin diğer bölgelerine örnek olabilecek çalışmayı yaptık."

Daha sonra Kadriye Polis Merkezi'nin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafında kesildi. Protokol ve davetliler açılışı yapılan binayı gezdi. Vali Münir Karaoğlu, binanın yeniden düzenlenmesini gerçekleştiren BETUYAB Genel Müdürü Bekir Akkaş ile Polis Koruma Derneği Başkanı Mehmet Kiremitçi'ye plaket taktim etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi