MANAVGAT'ın Hocalı Mahallesi'nde oturan Nazife Dönmez'in (81) 40 yıllık su hasretini Büyükşehir Belediyesi 3 günde sona erdirdi. Yıllardır biriktirdiği yağmur suyuyla ihtiyacını gideren Nazife nine, musluğundan akan suyla tüm ihtiyaçlarını giderecek.

Manavgat'ın Hocalı Mahallesi'nde oğluyla birlikte yaşamını sürdüren Nazife nine, 40 yıldır ya yağmur suyuyla ya da oğlunun taşıdığı tankerle su ihtiyacını gideriyor. Biriktirdiği yağmur suyuyla çamaşırını, bulaşığını yıkayıp hayvanlarına su veren yaşlı kadın, artık yağmuru beklemeyecek. Musluğundan akan suyla tüm ihtiyaçlarını giderebilecek.

 

SUSUZ GEÇEN 40 YIL

Nazife Nine, susuz geçen 40 yılını şöyle anlattı:''40 yıldır burada yaşıyorum. 30 sene önce eşim vefat etti. 6 çocuğumla bu susuz yerde kaldım. Çocuklarım varken uzak da olsa suyu getirirlerdi. 40 yıldır su bekliyorum. Yıllardır buraya su getirip götürürken oğlum da yaşlandı bu traktör de yaşlandı. Aşağıdaki dereden kızlarım hayvanlarımızı sular gelirdi. Biz de bahçenin içindeki kuyudan suyumuzu içerdik. Kızlar evlenip gidince oğlumla yalnız kaldık. Bir tanker aldık. Hem hayvanlarımızı suladık hem eve taşıyıp kendimiz kullandık. Ateşte güğümlerde suyu ısıtıp betonun üstünde çamaşırlarımı yıkadım."

 

MENDERES OĞLUMDAN ALLAH RAZI OLSUN

Evine suyun gelmesiyle büyük mutluluk yaşayan Nazife Dönmez duygularını şöyle ifade etti:

''Çok şükür her şeyimiz var ama suyumuz yoktu. Yağmur sularını kazanlara, kovalara biriktirip çamaşırlarda, temizlikte, bulaşıkta kullanırdım. Yağmur suyu doldurduğum kaplar hala burada. Hasretini çektiğimiz su şimdi evimizin içinde. Evime suyu getiren Menderes oğlumdan Allah razı olsun. Evime suyum geldi, şükürler olsun."

 

SU BİR GANİMET

Nazife Nine'nin oğlu Ahmet Dönmez ise su hasretini şu ifadelerle dile getirdi:''Çok zorluk yaşadık. Suyu traktörle tankerle taşıdık. Su emsalsiz bir varlık. Susuz hiçbir şey olmuyor. Yemesinden içmesine, temizliğine su bir ganimet. Çok güzel bir hizmet. Suyu olmayanlara Allah nasip etsin. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun."

 

 

40 YILLIK HASRET 3 GÜNDE BİTTİ

Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş de Nazife Nine'nin evine gelen suyun hikayesini şu sözlerle anlattı:''Nazife Dönmez'in su sıkıntısını geçen hafta öğrendik. Derdini dinledik, 40 yıldır suyu olmayan Nazife ninenin su ihtiyacını hemen çözmemiz lazımdı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla özellikle ihtiyaç sahibi, kimsesiz vatandaşlarımıza öncelik sağlıyoruz. Ekibimiz geldi 3 gün içinde suyunu bağladık. Nazife ninemizin gözünde de o mutluluğu görüyoruz. Bu mutluluk bizim tüm yorgunluğumuzu alıyor. Başta Menderes Başkanımızın hassasiyeti ve sahada çalışan ekibimizin özverisi için teşekkür ediyoruz." DHA


 

Editör: Haber Merkezi