TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak düzenlendiği 'Okullararası Halk Oyunları Yarışması'nda, Kaş Atatürk Ortaokulu, Yıldızlar dalında il şampiyonu oldu.

Döşemealtı İlçesi Spor Salonu'nda yapılan yarışmalara, Yıldızlar dalında 16 okul ekibi katıldı. Yarışmada, Kaş Atatürk Ortaokulu Yıldız Halk Oyunları ekibi, 'Al Yazma Zeybeği', 'Serenler Zeybeği', 'Teke Zortlatması', 'Gökte Yıldız Ellidir' ve 'Tahtalıkta Kalbır Var' halk oyunlarını oynadı. 16 kişilik ekiple sahneye çıkan Kaş Atatürk Ortaokulu Yıldızlar Halk Oyunları ekibi, jüriden 89 tam puan alarak, il birincisi oldu. Bölge elemelerinde, Antalya'yı temsil etmeye hak kazanan Kaşlı öğrenciler, jürinin kararını açıklamasının ardından büyük bir coşku yaşadı.

Halk oyunları eğitmeni Mehmet İzat, "Öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Geçen yıl da il birinci olmuştuk. Denizli'deki bölge birinciliğinde de şampiyon olup Türkiye Şampiyonası'na katıldık. Türkiye Şampiyonası'nda 9'uncu olmuştuk. Bu yıl hedefimiz, Türkiye Şampiyonası'nda ilk üçe girmek" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi