Serik ilçesinde Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇocukÇA) tarafından özel öğrencilerle atölye çalışması yapılırken, velilere de çocuk istismar ve ihmalini önleme ve çocuk hakları konusunda seminer verildi.

ÇocukÇA Derneği tarafından Serik Tekeli Ortaokulu'ndaki özel eğitim sınıfı öğrencileriyle atölye çalışması yapıldı. Balonlarla süslenen sınıfta dernek yönetim kurulu üyeleri çocuklarla ilgilenerek onlarla eğitici resimler yaptı ve videolar izledi. Çalışmanın ardından çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. Daha sonra velilere 'Çocuk istismar ve ihmalini önleme ve çocuk hakları' konulu eğitim semineri verildi. Yaklaşık 1 saat süren seminer katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

ÇocukÇA Derneği Başkanı Buğra Kağan Oğuz, "Bütün çocuklar kıymetlidir, özeldir. Fakat bugün bir araya geldiğimiz özel eğitime ve ilgiye muhtaç olan çocuklarımız gibi bazı çocuklarımız var ki onlarla daha da özel ilgilenmek gerekiyor. Onları bugün bu derece mutlu görmek, candan söyledikleri 'Ne olur yine gelin' sözünü duymak hiçbir maddiyatla ölçülemez. Yıl içerisinde vereceğimiz eğitim seminerleri yanında bunun gibi birçok daha atölye çalışmamız olacaktır. Dernek olarak amacımız çocuklarımızın mutluluğu ve refahıdır. Tüm çalışmalarımızı mutluluk ve azimle yapıyoruz çünkü biliyoruz ki çocuk gülerse dünya güler" dedi. DHA


Editör: Haber Merkezi