Serik ilçesinde düzenlenecek 'Avrupa Birliği Bağlamında Türk- Alman İlişkileri' konulu konferans ve panele, aralarında Avrupa Komisyonu eski başkan yardımcısı Günter Verheugen'in de yer aldığı uzmanlar konuşmacı olarak katılacak.

Serik Belediyesi tarafından 'Avrupa Birliği Bağlamında Türk- Alman İlişkileri' konulu uluslararası konferans ve panel düzenlenecek. Önümüzdeki hafta Varna'da toplanacak AB liderleri zirvesinden önce 23 Mart'ta gerçekleşecek programa Avrupa Komisyonu eski başkan yardımcısı Günter Verheugen de konuşmacı olarak katılacak. Günter Verhegen'in yanı sıra Prof. Dr. Eckard Pache, Prof. Dr. Şenol Kantarcı, Kaan Şahiner, Sevilay Gökkaya, Alfred Mies, Alperen Çelik, Laurenz Duschinger, Arif Taşdelen, Monika von Busekis, Bülent Bayraktar ve Horst Schäfer-Schuchard da toplantıda görüşlerini açıklayacak.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Türkiye'nin potansiyelini ve önemini anlayan önemli şahsiyetleri ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'nin AB politikasına destek olmanın amaçlandığı programda ekonomi, tarih, turizm, kültür ve entegrasyon alanlarında sahasında uzman isimlerin görüş açıklayacağını kaydeden Çalık, "Geçen yıllarda Almanya'da 'Serik'in dostları' adlı bir grubu hayata geçirdik. Sayıları ve etkileri giderek artan bu arkadaşlarımız içerisinde hem Türk hem de Almanlar var. Ama ortak noktamız sevgi, dostluk ve Serik aşkı olunca sürekli ülkemiz için lobi yaparlar. AB liderlerinin Varna zirvesinden önce hem ülkemizin daha iyi tanınması, hem de Türkiye'nin öneminin AB'nin en tecrübeli ismi tarafından Serik'te dile getirilmesi ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.

Günter Verhegen'in sağlıklı düşüncesi ve doğru tespitleriyle gerçekleri açıkça konuştuğunu kaydeden Başkan Çalık, "Akabinde ağırlayacağımız Würzburg Üniversitesi'nden Prof. Eckhad Pache ise uzun yıllar önce şahsi dostluk kurduğumuz ve her fırsatta bölgemizi ve ülkemizi Avrupa'ya taşıma ve tanıtmada önemli desteği olan bir akademisyendir. Ülkemiz, bölgemiz ve Serik için önemli gayret gösteren IKG Enstitüsü Başkanı Dr. Latif Çelik'e ayrıca teşekkür ediyorum. Bölgemizde bir uluslararası programın hayata geçmesinde büyük emeği vardır. Bütün bu gayretlerimiz sonunda hem ülkemiz, hem bölgemiz hem de Türk- Alman dostluğu kazanacaktır" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi