KEPEZ Belediyesi'nin, engelli bireylerin yaşamlarını engelsiz hale getirmek, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamda daha çok yer alabilmelerini sağlayabilmek amacıyla kurduğu 'Engelli Koordinasyon Merkezi'ni hizmete açıldı.

Kepez Belediyesi, Sağlık Merkezi içerisinde kurulan 'Engelli Koordinasyon Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, engelli derneklerinin başkanları, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye sağlık merkezinin sosyal belediyecilik anlamında zirve yaptığını kaydetti. Sağlık ve sosyal yardım açısından birçok hizmeti kurumsal bir yapıya kavuşturmak, sürekliliğini sağlamak amacıyla çok hassas bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tütüncü, "Evde sağlık ve evde bakım hizmetleri gibi çalışmalarımızı burada çok daha farklı bir anlamda sürdürüyoruz. Ve bunu kurumsal bir hale getirdik" dedi.

 

'BÜYÜK BİR MUTLULUK'

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ''Çalışmaları kurumsallaştırmak istiyorsanız, öncelikle mekanlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Kurumsallaşmanın ilk adımı düzgün, sağlıklı bir mekana sahip olabilmektir. Mekan varsa yapmış olduğunuz hizmetler kurumsal bir yapıya dönüşüyor. Özel hastaneyi çağrıştıran bir mekanı Kepez'e kazandırmak büyük bir mutluluktur" diye konuştu.

 

'SAĞLIK HİZMETİNİ VATANDAŞIMIZIN EVİNE GÖTÜRÜYORUZ'

Kepez Belediyesi'nin evde fizyoterapi, ağız ve diş sağlığı tedavisi hizmeti verdiğine de değinen Başkan Tütüncü, ''Türkiye de çok az belediyenin ulaşabildiği, benim bildiğim ikinci bir belediye yok ama bir küçük rezerv bırakayım, belki bizim duymadığımız bilmediğimiz olmuş olabilir. Çok az bir belediyenin ulaşabildiği hizmet seviyeleri ve hizmet çıtaları bunlar. Koruyucu hekimliğe ilişkin de birçok hizmetlerimiz bulunmaktadır. Ortaya koyduğumuz eserleri de kurumsallaştırıyoruz" dedi.

'ENGELLİ FARKINDALIĞINDA YENİ ADIMLAR'

Engelli Koordinasyon Merkezi'nin yapacağı hizmetler hakkında da bilgi veren Hakan Tütüncü, şunları kaydetti:"Biz engelliler için bir çok çalışmalar yapıyoruz. 'Engeliniz Engelimizdir' projesi çok beğenilen, çok takdir toplayan bir proje oldu. Engellilere yönelik, taksi uygulamasını ilk başlatan belediye biz olduk. Engellilerimizin rehabilitasyonuna yönelik, ya da çeşitli engellilik sınıfları ile ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik birçok adım, bi çok program ve bir çok hizmet takip edilmekte. Bütün bunların kurumsal çatı altında sürdürülmesi çok önemliydi. Bir gün bütün bunlara 'Ne gerek var canım. Bunlar belediyenin vazifesi mi? ' denilmemesi için işte bu binaların, bu kurumsal yapanın sürdürülebilirlik adına çok büyük önemi var. Bu hizmetler kimsenin terk edemeyeceği ve belediyenin görevler hanesine yazılacaktır. İşte! Biz bunun peşindeyiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları kurumsal tek çatı altında toplayacağız. Engelli farkındalığını oluşturmaya yönelik yeni adımlar atacağız. Engelli ve engelli ailelerimiz de kurumsal zeminde bizim bir araya gelmemizi sağlayacak."

 

'SOSYAL BİR PAYDAŞ OLACAK'

"Gülen yüzler daha çok gülsün' diyerek çalışacaklarını belirten Başkan Tütüncü, "Bu amaçtan dolayıdır ki, bugün bu Engelliler Koordinasyon Merkezimizi açıyoruz. Engelli derneklerimizin temsilcilerini emeklerinden dolayı saygıyla selamlıyorum. Çünkü onların gönüllülük esası ile yaptıkları çalışmaların son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Onların sosyal sorumlulukla gerçekleştirdiklerine bu kurum sosyal bir paydaş olacaktır. Engelli Koordinasyon Merkezimiz onların düşündükleri iyiliklere ve güzelliklere ortam ve imkanlar sağlayan bir merkez olacak" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün konuşmasının ardından kesilen kurdele ile Engelli Koordinasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından akülü sandalye dağıtımı yapıldı. DHA


 

Editör: Haber Merkezi