Serik Belediyesi Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ''UCI GRAN FONDO WORLD SERİES'' bisiklet yarışları Serik'te yapıldı. 12-13 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)'nin Dünya yarış takvimine aldığı ve amatör bisikletçilerin yarıştığı yarışlarda, zamana karşı ve yol yarışları kategorilerinde yarışan sporcular, hem tutkunu oldukları bisiklet sporunu yapmanın keyfini, hem de Serik'in tarihi güzelliklerini görme fırsatı buldular.

Serik Belediyesi, Calypso Tour işbirliği ile Kadriye turizm merkezinde yapılan yarışların startını Serik İlçe Kaymakamı Haluk Şimşek ve Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan birlikte verdiler. Dünya'nın 45 ülkesinden yaklaşık 1800 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışmada, ilk gün sporcular, zamana karşı 21 km'lik bir parkurda, pedal çevirdi. İkinci günde ise 63 km uzunluğunda ki kısa parkur ile 95 kilometrelik uzun parkur yol yarışlarında kıyasıya mücadele ettiler. El bisikleti, 3 tekerlekli bisiklet, tandem, standart kol ampute ve standart bacak ampute kategorilerinde, paralimpik sporcular da Dünya'da ilk defa Gran Fondo'da yarıştı.

Çalık; ''Serik'in İsmini Dünya'ya Duyurmaya Devam Ediyoruz

Organizasyona ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''İlçemiz Dünya turizmine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Dünya'nın birçok ülkesinden futbol takımları kış aylarında ilçemizde kamp yapıyor. Bugün burada da Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir organizasyonda bisiklet tutkunlarını ağırlıyoruz. Amacımız sporun her dalında yaptığımız alt yapı çalışmalarımızla spor ile iç içe olan bir kent oluşturmak. Düzenlediğimiz ve katkı verdiğimiz bu tür uluslararası turnuvalarla, Serik'in ismini Dünya'ya duyurmaya devam etmek istiyoruz. Turnuvada yer alan tüm sporculara katılımlarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.'' dedi.  

Organizasyon ödül töreni ile son bulurken, yaş gruplarında ilk %25'e girmeyi başaran sporcular, otomatik olarak Dünya Şampiyonası'na gitmeye ve UCI gökkuşağı mayosu için yarışmaya hak kazandı.

Haber: Osman Türkçe

 


 

Editör: Haber Merkezi