ANTBİRLİK yönetimi, rekor düzeydeki buğday alım fiyatını 'Çiftçiler gününde' açıklayarak Antalyalı buğday çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü bildirildi.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, bölgedeki buğday alım fiyatını 1.10 kuruş olarak açıkladı. Başkan Yavuz, çiftçinin fiyat açıklamasını 'Çiftçiler Gününde yaptı. ANTBİRLİK tarafından açıklanan 1.10 kuruş buğday fiyatının, Antalyalı çiftçiler tarafından mutlulukla karşılandığı ve piyasalara da oldukça renk getirdiği bildirildi. Bu fiyatla ANTBİRLİK'in bölgede piyasaya yön veren lider kurum olduğu ifade edildi.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, ANTBİRLİK'in tarihinde ilk kez 2017 yılında buğday alımına başladığına dikkat çekerken, ''Biz çiftçi kuruluşuyuz. Onların her ürününü en yüksek fiyata alıp-pazarlamak bizim görevimiz'' diye konuştu. Kurumun tek sahibinin Antalyalı çiftçiler olduğunun altını çizen başkan Yavuz, ''Tek amacımız çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerinde bol kazanç sağlaması. Hak ettiği emeğinin karşılığını fazlasıyla alması'' dedi. ANTBİRLİK tarafından açıklanan 1.10 liralık buğday fiyatını öğrenen Antalyalı çiftçilerin memnun oldukları belirtildi.

Buğday hasadına başlayan Antalyalı çiftçiler, ilk buğday satışını ANTBİRLİK'e yaptı. Hasatlarını ANTBİRLİK Serik Çandır tesislerindeki depolara teslim eden çiftçi, ''Tarladan ürünü kaldırıp tesislere teslim ettik. ANTBİRLİK taşıma için de lojistik destek veriyor'' dediler.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi