ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karatay Medresesi'nde Kırmızı Kitaplar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yeniden Diriliş Sohbetleri'ne katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş İl Milli Eğitim Müdürü Yüksek Arslan, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Ögke ve vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Karatay Medresesi'nde Kırmızı Kitaplar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Yeniden Diriliş Sohbetleri'ne katıldı. Karatay Medresesi'nde, sohbetin yanı sıra şiir, ney ve musiki dinletisi yapıldı.

 

İYİ KÖTÜYÜ KOVUYOR

Vali Münir Karaloğlu'nun önerisi ile yeniden düzenlenerek hizmete açılan Karatay Medresesi'nde bu tür etkinlikler düzenlenmesini çok önemsediğini belirten Başkan Türel, ''Antalya'daki sivil toplum örgütlerimizle burada sadece Ramazan ayında değil yılın 365 günü benzeri buluşmaları gerçekleştirmek amacıyla bu adımları attık. Çünkü Kaleiçi aslında bir İslam şehri olan Antalya'nın çekirdeği ama maalesef bu kimliğinden çok uzaklaşmış. Dolayısıyla sizler bu programlar vesilesi ile buraları yalnız bırakmadığınızda iyi kötüyü kovuyor" dedi.

 

ŞEHRİ İNŞA EDERİZ AMA İHYA EDEMEYİZ

Başkan Türel, şunları söyledi; ''Köprüler yaparız, parklar yaparız, alt yapılar, kanalizasyon, arıtma yaparız ama bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını güçlendirecek işleri o inşa faaliyetlerini sürdürüyorken ihmal edersek, o şehri belki inşa ederiz ama ihya edemeyiz. O yüzden ben bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalarda her zaman sizlerin gayretine sonsuz destek verme arzusunda olduğumu bildiğinizi düşünüyorum."

 

ANTALYA'NIN İHYASI İÇİN BU ADIMLAR ÖNEMLİ

 

Bu tür çalışmaların bir günde netice vermesini beklemenin yanlış olacağını vurgulayan Başkan Menderes Türel, Kuran'ın bile 23 senede indirildiğini belirterek, ''Cenabı hak isteseydi bunu 1 günde yapabilirdi. Ama toplumun alıştırılması, toplumun hazırlanması diye bir hususu hep bu örnekten hareketle düşünmek durumundayız. Antalya'nın ihyası hususunda bu küçük adımların gelecekte çok önemli sonuçlara vesile olacağını unutmadan buraları zenginleştirelim" diye konuştu.

 

SOHBETLER RAMAZAN AYI BOYUNCA SÜRECEK

Antalya'nın tarihinde önemli bir yer tutan, kültürel, sosyal etkinlikler ve eğitim faaliyetleri için yeniden düzenlenen Karatay Medresesi'nde Ramazan Ayı boyunca 23.00-02.00 saatleri arasından her gece sohbet toplantıları düzenlenecek. DHA


Editör: Haber Merkezi