Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Tekeli İlkokulu Salonunda tamamını çocukların yaptığı resimlerden oluşan resim sergisi ve müzik etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Serik Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Yılmaz, Serik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, İlçemizde görev yapan okul İdarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin velileri katıldı. Öğrencilerin ilk sergisi ve ilk konseri olduğu için etkinliğin ismini 'İlk Alkış' olarak belirlediklerini söyleyen Resim Öğretmeni Sabriye Hatipoğlu, bu gibi etkinliklerin çocukların gelecekte özgüvenli ve başarılı bireyler olabilmeleri için önemli olduğunu söyledi.

Konser Programı İstiklal Marşının Müzik Öğretmeni Cengizhan Yılmaz yönetiminde okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Dernek Başkanı İsmail Tunç konuşmasında şunları söyledi; "Çocuklarımıza güvenelim, onların arkasında duralım, bugün çocuklarımızın çoğu ilk defa sahneye çıkacaklar, onların heyecanına ortak olalım, sahnede bazen hata yapabilirler, o zaman bir fazla alkışlayalım. Biz İlçemizde 2008 yılından beri, bu yıl 10. yılımız çeşitli yaş guruplarına müzik eğitimi veriyoruz, her yıl öğrencilerimizden yeni şeyler öğreniyoruz. Enstrüman eğitiminde, Acele etmeyen, Pes etmeyen İstikrarlı bir şekilde çalışan herkesin başarılı olacağından şüphemiz olmasın. Buradan şu sonuca varabiliriz insan hedeflerine ulaşmak için istikrarlı bir şekilde çalışırsa başarı kaçınılmaz olacaktır."

Dernek Başkanı Tunç konuşmasının sonunda dernek yönetim kurulunu sahneye davet etti. Denek Yönetim Kurulu Üyelerinden Saadet Demirbağ Bolat da yaptığı konuşmada; "Derneğimizin ortak paydası yönetim kurulu olarak hepimizin öğretmen oluşudur, dolayısıyla dernek faaliyetlerinde bizim temel motivasyonumuz eğitimdir, çocukların, gençlerin hatta yetişkinlerin eğitimidir. Bireylerin toplumda farkındalık kazanmaları, kendini geliştirmeleri için ulusal ve uluslararası alanlarda proje çalışmaları yapıyoruz. Bugün burada olduğunuz, çocuklarımızı sanatla buluşturduğunuz için sizleri kutluyorum, bir birey eğer sanatı vazgeçilmezleri arasına koymuşsa o birey hem kendini yüceltir hem içinde bulunduğu toplumu yüceltir." dedi

Konuşmalardan sonra öğrenciler bireysel ve grup olarak sahneye çıkarak performanslarını sergilediler.

Haber Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi