Serik Belediyesi tarafından Ramazan ayına yönelik olarak Gönül Sofraları kurulmaya başlandı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Serik'in çeşitli mahallelerinde iftar programları düzenleyeceğini bildiren Serik Belediyesi Gönül Sofralarının ilkini Perşembe günü akşamı Çandır Mahallesi'nde kurdu. Çandır Mahallesi'nde düzenlenen Serik Belediyesi Gönül Sofraları programına, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Raman Çalık, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Serik Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtaralar ve vatandaşlar katıldılar.

Çandır Mahallesi kapalı pazar yerinde düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgilisi oldukça yoğun oldu. İftar öncesi kapalı alanda yapılan hazırlıklarla birlikte iftara davetli vatandaşlar yerlerini aldılar. Program Serik Belediyesi Mehteran takımının gösterileri ile başladı. Daha sonra Masalarda oruçlarını açmak için bekleyen vatandaşlar okunan Kuran-ı Kerim'i dinledikten sonra iftar öncesi edilen duaya iştirak ettiler. Davetliler daha sonra okunan ezan ile birlikte iftarlarını açtılar.

İftar sonrasında vatandaşları selamlayan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Raman Çalık, Çandır'da vererek başlattıkları Gönül Sofralarının sırası ile diğer mahallelerde de devam edeceğini söyledi. Başkan Çalık Ramazan ayının birlik dayanışma ve hoşgörü zaman olduğunun altını çizerek iftara katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Serik Belediyesi tarafından düzenlene Gönül Sofraları programlarının ikinci iftar programının Salı günü Boğazkent Mahallesinde olacağı ifade edildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi