19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Serik'te de yapılan törenlerle kutlandı.

Serik'te düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ilki Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Serik Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Mevlüt Özen burada Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenlerini ikinci kısmı ise Salı Pazarı Kavşağından başlayan Gençlik Yürüyüş ile gerçekleştirildi. Buradan Serik Belediyesi Mehteran Takımı ile birlikte başlayan yürüyüş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programının yapılacağı Tekeli İlkokulu'na kadar sürdü. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Serik Tekeli İlkokulu bahçesinde devam etti. Programa, Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Emniyet Müdür Ömer Zafer Karaaslan, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen yaptı. Özen konuşmasında şunları söyledi; ''Bugün 19 Mayıs 2018, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 99. Yıldönümü. Bugün aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızdır. Bayramımız kutlu olsun. 19 Mayıs; 1981 yılından başlayarak "Atatürk'ü Anma Günü" olarak da kutlanmaya başlamıştır. Atatürk bir söyleşi sırasında; "Ben 19 Mayıs'ta doğdum" demiştir. 19 Mayıs bir yandan Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan devletimizin kurucusu Atatürk'ün doğum yıldönümü olarak her yıl ülkemizde törenlerle kutlanır. 19 Mayıs; sadece Türk Milletinin Kurtuluş Hareketinin başlangıcı değil Yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs; gençlik; gençlik gelecek demektir. Atatürk diyor ki; "Sizler Yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.

Sevgili Gençler; Siz Türk'e istiklal aşkını veren; Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatih Sultan Mehmet'in, Atatürk'ün gençlerisiniz." Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün bu çok önemli gün olan 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Yakın bir gelecekte Ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Unutmayınız ki sizler; Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki; Her 19 Mayıs'ta Samsun'dan, elden ele Ankara`ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki " Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.'' Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında hepimizin yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm Kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin bayramını tekrar tebrik ediyorum.''

Daha sonra gençlik adına konuşmayı Orhangazi MTAL Anadolu Lisesi öğrencisi Alişan Evin yaptı. Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonlarını okumalarında sonra ise 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini ise Orhangazi MTAL Anadolu Lisesi öğrencisi Abdülmecid Erciyas tarafından okundu. 'Gençliğin Ataya cevabını ise Orhangazi MTAL Anadolu Lisesi öğrencileri okudular. Şeref çağrısı sonrasında, Okul Sporları Kick Boks branşında Türkiye 2.'si olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Çoban gösterisini yaptı. Orhangazi MTAL Anadolu Lisesi Tarih öğretmenleri İsmail Öğüt ve Tülin Gürleyik yönetiminde sahneye gelen öğrenciler orotoryo gösterilerini İsmail Öğüt'ün sazı ve türküleri eşliğinde sundular.

Programın sonunda ise ödül töreni yapıldı. Okul Sporları Kick Boks Türkiye 2.'si olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Melis Çoban'a ödülünü Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen verdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili İlçe Milli Eğiti müdürlüğü tarafında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Resim yarışmasında 3. olan Hasan Güçlü MTAL öğrencisi Lut Sabanlı, Şiir yarışmasında 3. Olan İMKB MTAL öğrencisi Nesibe Topal ve Kompozisyon dalında 3. olan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi İlknur Tatar ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar'dan aldılar.

Resim yarışmasında 2. olan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Naz Erkuş, Şiir yarışmasında 2. olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Ciğer ve Kompozisyon dalında 2. olan Orhangazi MTAL Anadolu Lisesi öğrencisi Berkan Başer ödüllerini Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'tan aldılar.

Resim yarışmasında 1. olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Ümran Çamiçi, Şiir yarışmasında 1. olan Serik MTAL öğrencisi Hümeyra Çimen ve Kompozisyon dalında 1. olan Serik Anadolu Lisesi öğrencisi Gözde Alagöz ödüllerini Kaymakam Haluk Şimşek'ten aldılar.

 

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi