BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ile birlikte düzenlediği 'Haydi Çocuklar Bisikletle Okula' kampanyasına AKBEM öğrencileriyle destek verdi. AKBEM'de eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri okullarına bisikletle gitti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 'Haydi Çocuklar Bisikletle Okula'" kampanyası Antalya'dan destek geldi. Sağlıklı Kentler Birliği üyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; AKBEM Altındağ Kurs Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere, bisiklet ile ulaşımın faydaları, bisiklet ile ulaşımda uyulması gereken kurallar ve diğer yaya ve sürücülerin bisikletlilere karşı uymakla yükümlü olduğu kurallar hatırlatıldı. 8-14 yaş arası çocuklara eğitim imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AKBEM Altındağ Kurs Merkezi'nde eğitim gören 15 öğrenci okul yolunda pedal çevirdi.

 

AMAÇ SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMESİ

AKBEM yetkilileri, Sağlıklı Kentler Birliğinin başlattığı farkındalık çalışmasına öğrencilerin de büyük bir heyecanla katıldığını ifade ederek, "Amacımız öğrencilerin okullarına bisikletle gelmelerini sağlamak ve bisiklet kullanımını arttırmak. Sağlıklı nesillerin yetişmesi, daha temiz bir çevre ve enerji tasarrufu için bisiklete binmeyi özendirmeye devam edeceğiz" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi