Memur-Sen ve Eğitim Birsen Serik İlçe Başkanı Erdal Erdoğan, Serik Eğitim Bir Sen'in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Serik'te yetkili sendika olduğunu açıkladı.

Serik'te yetkili sendika belirlemesi işleminin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildiği belirtilerek yetkili sendika olan Serik Eğitim Bir Sen'in mutabakat metni imzaladığı bildirildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim Birsen Serik İlçe Başkanı Erdal Erdoğan şu bilgileri verdi; ''Serik'te yetkili sendika belirlemesi 17 Mayıs 2018 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde gerçekleştirilmiş ve mutabakat metni imzalanmıştır. Serik Eğitim Bir Sen geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en yakın rakibine 291 farkla 666 üye ile açık ara yetkili sendika olmuş ve eğitim camiasının takdirini, sevgisini, teveccühünü ve de yetki temsil hakkını kazanmıştır. Bugüne kadar genelde ve yerelde yetkili olduğumuz tarihten beri doğru sendikacılık etkili temsil adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Ve bunun sonucu olarak ta eğitim camiasının ilgisini ve takdirini desteğini hep gördük. Tüm üyelerimize ve eğitim camiasına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Kısaca bu yılki çalışmalar hakkında bilgi vermek isterim. Eğitimciye şiddete yasal düzenleme ve performans değerlendirme sistemine hayır dedik ve Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamız yüzde 90'a yakın bir katılım ile eğitim camiasının büyük desteğini gördü. İmzalarımızı TBMM'ye ulaştırılmak üzere genel merkezimize gönderdik. Bu kampanyaya üyemiz olan, başka sendikalara üye olan, hatta hiçbir sendikaya üye olmayan eğitim çalışanları da büyük bir destek ve katkı sağladılar. Katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bunun yanında sosyal medyada 3 gün süre ile ses getiren ve gündem oluşturan çalışmalar yaptık. Nitekim bakanlık çalışmayı ve taslağı bir yıl erteledi ve çalışmanın tekrar gözden geçirileceğini ifade etti. Mücadelemiz bu şekli ile uygulaması kaldırılana kadar devam edecektir. Bunun yanında tüm Türkiye ile birlikte eş zamanlı;   Antalya'da çok büyük katılımlı bir basın açıklaması yapılmıştır.

Kudüs ile ilgili 'Özgür Kudüs İçin Ayaktayız'  basın açıklamasını çok değerli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimiz ile birlikte yaptık. Öğretmenler gününde, Kadınlar gününde üyelerimizi ziyaret ettik. Bunun yanında her daim üyelerimizin yanında olmaya gayret gösterdik.  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her daim doğru bildiğimizi söylemeye doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar asla siyaseten bir şey söylemedik, ne söylemişsek hakikaten söyledik. Biz şunu söyle söylersek şu zarar eder, şu kar eder derdinde olmadık bundan sonrada olmayacağız.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak bugüne kadarda, bundan sonrada hep derdimiz memurun hak ve özgürlükleri; Milletimizin ve de memurun hak ve hukuku oldu. Yıl boyunca her daim yanımızda olan yönetim kurulumuzun samimi fedakar üyelerine; Kadın komisyonu başkanımız Mehtap Gürkan ve yönetimine, en önemli elimiz ayağımız olan okul temsilcisi arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesile ile içinde bulunduğumuz; Rahmet, bereket ve mağfiret ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini; tüm İslam coğrafyasındaki akan kanın, gözyaşının son bulmasına vesile olmasını diliyor, Ülkemizin,  milletimizin, birlik beraberlik ve huzur ortamına vesile olmasını Rabbimiz'den niyaz ediyoruz.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi