İNŞAAT sektöründe bir süredir devam eden sessizlik, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı ve 3 bankanın uygulamaya katıldığı faiz indirimi müjdesinin ardından yerini yeniden hareketlenmeye bıraktı. Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, inşaat şirketlerinin de başlatılan bu kampanyaya destek vermesiyle konut satışında yeniden hareketli günlerin yaşanacağını belirtti.

Antalya'nın köklü inşaat şirketlerinden Samut İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamanın sektöre can suyu olacağını söyledi. "Türkiye'de ekonominin lokomotifi inşaattır" diyen işadamı Samut, "Sektörün sürekli hareketli olması, ekonominin süreklilik arz eden güç kaynağıdır" dedi. Antalya'da hayata geçirdikleri projelerin duraksamadan etkilenmediğini, ancak genel olarak sektörde sessizlik hakim olduğunu ifade eden Hüseyin Samut, konut kredisi indirimi kampanyasına şirketlerin de destek vermesi gerektiğini savundu.

Hüseyin Samut, Samut İnşaat'ın tamamlanan ve devam eden projelerinin, şirketleri tarafından yapılan tanıtım çalışmalarının yanı sıra, yerli, yabancı ve gurbetçi müşteri portföyleri sayesinde satışta süreklilik yaşadıklarını ve sessizlikten etkilenmediklerini belirterek sektöre çağrıda bulundu. Uzun bir süre inşaat sektörünü meşgul eden yüksek kredi faizlerinin devlet eliyle hizaya getirildiğini dile getiren Samut; "Devletimiz gerekeni yapıyor. Bir süredir başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin etkin makamları bu konuda çağrıda bulundu. Nihayetinde devletimiz yine çözüm sundu. Şu anda arz edilen talep gerçekleşti. Şimdi vazife sırası sektörde. Kendi içerisinde yürütülecek kampanyalar ile Türkiye ekonomisinin can damarı olan inşaat sektörü kaldığı yerden yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Samut İnşaat'ın son projelerinden Samut Comfort City'nin tamamlandığını, Samut Taç Premium Konutları'nın ise yapımına devam edildiği bilgisini veren Hüseyin Samut, her iki projede de satışların devam ettiğini belirtti. DHA

Editör: Haber Merkezi