Tekeli Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Tekeli Ortaokulu'nun okul bahçesinde düzenlenen serginin açılış kurdelesini Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif başkanı Mehmet Cesur, Serik halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı ve Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan birlikte kestiler. Açılış sonrası protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerin projelerini incelediler. Fen Bilimleri öğretmeni İsmail Karaca koordinasyonunda 10 araştırma ve 10 buluş-tasarım olmak üzere birbirinden ilginç 20 projenin sunumu öğrenciler tarafından yapıldı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık sergi alanını gezerek genç yeteneklerin eserlerini yakından inceledi. Spor yaptıran tahterevalli, engelli merdiveni, düşmeyen asansör gibi projeler oldukça ilgi çekti. Başkan Çalık, 'Tahterevalli modelini parklarda değerlendirebileceklerini ve düşmeyen asansör projesinin de Sanayi Odası Başkanlığı ile paylaşılması gerektiğinin söyleyerek öğrencilerle makamında görüşebileceğini dile getirdi. Okul müdürü Halil Alkan da bu yıl ortaokul olarak sadece Tekeli Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldığını ve Tekelinin bu yıl üst üste 3. fuarı düzenleme coşkusunu yaşadığını dile getirdi.

Tekeli Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisine, daire müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar da katıldılar.

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi