Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, esnaf ve sanatkarın 31 Mart 2018'den önceki kamuya olan borçlarına getirilen af ve taksitlendirmeyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Dere, yazılı açıklamasında, Vergi Dairesi, Bağ-Kur, SGK, belediye gibi kamu kurumlarına borcu olan esnaf ve sanatkarın, 31 Temmuz 2018'e kadar bu kurumlara başvurarak, yapılandırma kapsamına giren borçlarını ödemesi halinde gecikme faizinin tamamının silineceğini belirtti.

Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmayacağını vurgulayan Dere, "Ancak bu düzenlemeyle, borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile vergi cezalarının tamamı silinecek. Taksitlendirme durumunda ise düşük bir faiz oranı ile iki ayda bir ödemek üzere 18 eşit taksitte ve 36 ayda ödenebilecek." ifadelerini kullandı.

Taksit ödemelerinde kredi kartı ile ödeme kolaylığı sağlanacağını dile getiren Dere, hükümetin yapılandırma konusunda yaptığı düzenlemelerin esnaf ve sanatkarı rahatlatacağını kaydetti.

Esnaf ve sanatkara yönelik her düzenlemenin ekonomi için "can suyu" olduğuna dikkati çeken Dere, "Birikmiş borcu olan esnafımız bir yandan borçlarını ödemeye çalışırken bir yandan günü kurtarmaya çalışıyor. Yeni düzenlemelerle borç yapılandırması milyonlarca esnafımıza nefes aldıracak ve piyasalarda hareketliliği yeniden sağlayacak." görüşlerini paylaştı. AA

Editör: Haber Merkezi